20 Април 2024 г. Събота

Бойко Борисов пред Преса за досието "Буда": Това е пълна глупост!

2013-02-04 10:22:55

"Това е пълна глупост!", заявява премиерът Бойко Борисов пред в. "Преса" по повод публикуваната от сайта "Биволъ" информация, според която Борисов е бил информатор на някогашната Централна служба за борба с организираната престъпност-ЦСБОП с псевдонима "Буда".

"Винаги сме помагали на МВР. Многократно съм сътрудничил на службите и винаги ще им сътруднича. Вероятно ЦСБОП са правили опити да се свържат с мен, писали са си предложение, за което аз не знам, но веднага са разбрали, че съм отказал, и са ме свалили от отчет", посочва Борисов.

По думите на Борисов този документ излиза сега, за да "изкара нещо, което, дори и да е положително, да излезе лошо". "Слави Бинев и кръгът "Банкя", са в основата на това", смята премиерът.

"Когато сайтът "Биволъ" публикува един документ /предложението/, защо не публикува и другия - отказа за сътрудничество. Тогава всичко ще се види", призовава още Борисов.

Две години след като вътрешният министър Цветан Цветанов бе принуден под обществен натиск да забрани даренията, МВР изнамери нов начин да получава скъпи вещи от бизнесмени, които разследва. За новата схема, по която министерството получава облаги от частния сектор, алармира на първа страница "Сега".

"Литекс Моторс" е дала на МВР да тества коли, произведени в завода в Ловеч. Заводът бе тържествено открит през февруари 2012 г. от премиера Бойко Борисов и Гриша Ганчев. Бизнесменът в момента се разследва за данъчни престъпления и закана за убийство. От МВР потвърдиха, че са получилиавтомобили по тази схема, но не уточниха нито броя им, нито колко време ги ползват. Идеята е колите да се тестват и след това институцията да реши дали да си купи от тях.

Пред "Новинар"Тези, които са искали да го отстранят са знаели, че той е под домашен арест, че не излиза на улицата. Когато са разбрали, че ще излезе, за да отиде на делото си, са решили, че сега е моментът да проведат наказателна акция. Това е моето обяснение. Никой от похитителите не се е интересувал от това, че ще се стреля пред Съдебната палата. Те не са избирали символи, а къде покушението ще е най-успешно. Аз чувам, че е имало два екипа от атентаторите. Единият е причаквал Иванов да влезе в Съдебната палата от улица "Позитано", а другият Ц пред централния вход. Наистина организацията е била създадена прецизно. Казват, че стрелецът е бил слаб, но той е успял да уцели Иванов с четири куршума. Това не е за подценяване."

Големи сделки с общински имоти да минават задължително през местен референдум - такава идея ще залегне в готвения от Националното сдружение на общините изцяло нов закон за местното самоуправление, анонсира "Сега". Предложението се отнася до сделки с общински имоти на стойност над 100 хил. лв., или с над 10 на сто от общинския бюджет. С местен референдум се предвижда и възможността да се отзовават съветници и кметове, които не изпълняват съвестно задълженията си.

Под заглавие "Ходжите влязоха във Facebook" "24 часа""">Възможно ли е държавно ведомство да изхарчи двойно повече пари, от колкото му е отпуснал парламентът, но в края на годината да излезе, че дори има спестявания? Отговор на този въпрос дава "Труд"Дондуков" 1 е спестил близо 2 млн. лв. на данъкоплатците, хем е изхарчил 82 млн. лв. повече, отколкото са му отпуснали депутатите.

Бензинът поскъпна с още 3 стотинки, констатира в заглавие "Труд". Цената на най-масовото гориво - А95, отново се устреми към рекордно високи стойности. След като почти през цялата седмица той поскъпваше, в неделя по-голямата част от бензиностанциите осъмнаха с новото увеличение. От 2,58 лв. за литър, бензинът стана 2,61 лв.

Жилищните кооперации ще могат да се договарят за по-евтин ток, ако се сдружават по четири, съобщава на първа страница "телеграф". Така блоковете ще могат да си направят асоциация и да сключват договор не с енергото, а с някой търговец на електричество. В договора може да залегне клауза, че ще получават ток с отстъпка, която може да стигне и 20 процента в определени часови зони или според сезона.

По повод високите декемврийски сметки за парно Стоян Цветанов, изпълнителен директор на "Топлофикация-София", коментира пред "24 часа"Там, където има прогнози дялове, има проблеми. Колкото и през последните 10 години да се бягаше от това - експертите по топлотехника не трябва да се крият и да мълчат, а да намерят решение. Още през февруари ще настояваме за промяна в договорите ни с топлинните счетоводители - да проверяват реални ли са заявените нулеви обеми и да договорим по-високи санкции при грешки."

Пациентът ще може да откаже медицинска помощ, но тя ще се прилага въпреки това, ако състоянието му е животозастрашаващо. Решението за това ще вземе директорът на здравното заведение. Това е записано в новия законопроект за правата и задълженията на пациентите, информира "24 часа".

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати