20 Април 2024 г. Събота

Изненадващо Гранада победи Реал Мадрид, с автогол на Роналдо

2013-02-03 11:10:47
С автогол на Кристиано Роналдо Гранада спечели сензационна победа с 1:0 над Реал Мадрид в мач от 22-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Лос Карменес".

В средата на първото полувреме португалецът отклони с глава центриране от корнер в собствената си мрежа.

Загубата на Реал бе напълно заслужена, тъй като столичани не създадоха почти нищо в атака и единственото чисто положение за гол дойде в 85-та минута, но бе пропиляно много безотговорно от Карим Бензема.

Благодарение на победата Гранада се измъкна от зоната на изпадащите, докато Реал вероятно отново ще изостава на 18 точки от лидера Барселона и 7 от втория Атлетико.

Още от самото начало мачът не потръгна добре за мадридчани, които не можеха да напипат ритъма си на игра и се затрудняваха в организирането на атаките си.
Първото опасно положение дори бе в полза на домакините, когато в 13-та минута Иниго Лопес засече с глава центриране от корнер, но безопасно над вратата.

Малко след това Чаби Алонсо създаде напрежение пред вратата на Реал с лош пас назад, но Диего Лопес застигна топката до аутлинията и изчисти в тъч.

В 21-та минута домакините имаха много опасна атака, при която защитата на Реал опита неуспешно изкуствена засада и накрая Арбелоа трябваше да чисти ниското центриране пред вратата, точно преди нападател да засече на празна мрежа.

От получилия се корнер обаче Гранада откри резултата. Интересното бе, че голмайстор бе... Кристиано Роналдо. Португалецът опита да изчисти топката на близката греда, но вместо това я заби в собствената си мрежа.

Самият Роналдо имаше възможност да се реваншира от пряк свободен удар малко по-късно, но стреля неточно.

С изключение на това обаче не последва някакъв кой знае какъв натиск на Реал. Домакините дори имаха възможност да атакуват и при една акция Игало финтира успешно Варан пред наказателното поле, но след това стреля неточно и слабо.

Точно в последната минута грешно изчистване пред наказателното поле на Гранада позволи на Кедира да се озове на стрелкова позиция, но той бе неточен.

И след почивката Реал продължи да натиска, но отново не успяваше да затрудни Тоньо. Едва в 57-та минута Роналдо нанесе точен удар от дистанция, но вратарят на Гранада се хвърли и спаси.

Домакините сравнително рядко поглеждаха към вратата на Реал, но при една от атаките Игало можеше да вкара много ефектен гол засичайки центриране с петичка от въздуха, но топката се търкули на сантиметри от гредата.

Времето изтичаше и ситуацията на Реал ставаше все по-отчайваща. Олицетворение на лошата вечер пък стана пропускът на Карим Бензема в 85-та минута. След грешка на защитата на Гранада се получи контраатака, при която Кайехон напредна и след единоборство със съперник в наказателното поле топката попадна в Бензема, като пред него имаше празна мрежа. Той обаче направи по-трудното и от 5 метра стреля неточно.


Гранада - Реал Мадрид 1:0

1:0 Роналдо 22. а.г.


Гранада: Тоньо, Ниом, Иниго Лопес, Майнц, Сикейра, Ресио, Рико, Торже (87Ортис), Нолито (91 Ириней), Аранда (75 Буенаноте) , Игало

Реал Мадрид:
 Диего Лопес, Коентрао (65 Марсело), Рамос, Варан, Арбелоа, Чаби Алонсо, Кедира (46 Кайехон), Модрич, Ди Мария, Роналдо, Игуаин (46 Бензема)

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати