28 Март 2024 г. Четвъртък

Вежди Рашидов: Обществото не може да бъде малтретирано с атентата срещу Доган

2013-02-03 10:47:26

"Вече ми се повръща от този атентат срещу Доган. Сутрин ставам с Доган, вечер лягам с Доган. Стига вече. Някой да си свърши работата. Имайте малко милост. Обществото не може да бъде малтретирано с такова нещо." Това заяви министърът на културата Вежди Рашидов пред Нова телевизия.

Рашидов определи почетния председател на ДПС като експертен политик.

„Той е винаги там, където има много пари”, посочи министърът, като допълни, че му е писнало да гледа как години наред всичко се върти около фигурата на Сокола.

„Всяко управление и коалиция мина през него под знака на етническата толерантност. Аз се грижа за интеграцията на малцинствата. Аз работя за етниеския мир и разбирам нещата така. И българинът и турчинът може да е глупак. Идиотът си е идиот и няма знаение от кой етнос е”, отсече Рашидов.

Министърът бе категоричен, че няма как да стане лидер на етническа партия.

„Цял живот живея от страната на гражданското общество и работя на свободна практика. За първи път се хванах на работа извън ателието, коментира поста си на министър на културата Вежди Рашидов.

Той отново не пропусна да коментира обвинението от страна на Волен Сидеров, че е бил турски шпионин.

„Ядосан съм. Не съм се отказал да му търся сметка дори и в съда за тази клевета”, зяви Рашидов. Министърът допълни още, че лош или добър, той ще остане лоялен на ГЕРБ до изборите, защото такъв е бил договора му с премиера. „Аз съм стиснал ръката му”, заяви министърът на културата.

Той обаче бе категоричен, че не желае да влиза в „политически разпри”. И за пореден път напомни, че не е имал намерение да става министър, но все пак се надява да е бил полезен в качеството си на такъв.

Рашидов отново напомни, че трябва да бъде изграден голям паметник на хан Аспарух, пред който всички българи да могат да се поклонят.
„Той обаче трябва да бъде един-единствен. Рискуваме да девалвираме имената и на Левски и Ботев, ако продължават да се виждат на всеки ъгъл”, каза още Рашидов.

Той отбеляза, че не желае да бъде кръстник на „българския Лувър”, обществото трябва да реши, но подкрепя предложението името да е „Кристо”. 

В интервюто министърът на културата сподели, че според него народът не е виновен за чалгаризацията на обществото. „Народът е пластелин в ръцете на майстора. Чалгата се намърда в луфт, който се отвори. В тази празна ниша се намърдаха и мутрите”, категоричен е Рашидов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати