26 Април 2024 г. Петък

Първанов отвръща: Цветанов лъже!

2013-02-02 10:57:12

Вътрешният министър Цветан Цветанов лъже и може би скрои номер на премиера Бойко Борисов.Това заявява президентът от 2002 до 20012 г. Георги Първанов в съобщение до медиите.

Повод за острата реакция на Първанов стана интервю на Цветан Цветанов от вчера, в което вътрешният министър твърди, че от разследването по покушението срещу Златомир Иванов-Баретата „ще излизат интересни неща”. 

„Едно такова нещо е сигнал до бившия президент Георги Първанов от лице на подземния свят за среща между Баретата и Алексей Петров през 2009 г. за разпределение на наркопазара”, припомня думите на вътрешния министър Първанов. 
„Действително през април 2009 г. в „Приемната” има постъпила жалба (не сигнал) от гражданин, осъден броени дни преди това, от Софийски градски съд. Подателят се жалва от медиите, от ДАНС и СГУ на МВР, „които прикривали информация и искали да го отстранят”; посочва, че срещу него е имало многобройни посегателства от „престъпния свят ...”.

Жалва се, че е несправедливо осъден на 15 г. лишаване от свобода за стрелба” срещу друго лице“, обяснява Първанов. 

Той е категоричен, че в споменатото интервю Цветанов лъже, че в писмото се споменава името на Алексей Петров, лъже, че жалбата съдържа сигнал за среща на Алексей Петров и Златко Баретата и че в писмото се споменава как двамата са се договаряли за разпределение на наркопазара. 
По думите на бившия президент този човек се жалвал, че след опит за убийство срещу него и семейството му бил задържан самият той.

„Задържането ми и образуването на наказателно производство срещу мен беше поръчано от лице, което беше с гола глава, което впоследствие разбрах, че е от охраната на Бойко Борисов”, пишело в жалбата, посочва Първанов. 
„С други думи - няма го споменат Алексей Петров, но пък има внушение за Бойко Борисов. А може би Цветанов, знаейки текста на писмото, е скроил номер на Борисов“, се казва в отговора на Георги Първанов, цитиран от „Фокус“.

В съобщението се посочва още, че в заседанието на Народното събрание от 11 януари 2013 г. министър Цветанов обвърза Петър Стоянов, известен като Пешо Сумиста, с движението АБВ. „Това го има в делото”, отсича тогава  Цветанов. 

По информация от медиите споменатото лице е било арестувано в края на юли, впоследствие - и през септември 2010 г. По това време дори и самият Цветанов не би могъл да знае за АБВ, защото идеята беше само в мисълта ми, не е споделяна с никого, дори и по телефона. Стартът на АБВ беше даден около няколко месеца по-късно, посочва още Първанов.

 

В ситуация на пълен провал на борбата срещу престъпността, на показни покушения в центъра на столицата Цветанов се опитва с кризисен PR да отвлече вниманието, категоричен е бившият държавен глава. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати