20 Април 2024 г. Събота

"Реал" и "Барселона" завършиха 1:1 в класическо зрелище на "Бернабеу"

2013-01-31 13:36:50
"Реал"Барселона" в първи полуфинален мач за Купата на краля. 
Въпреки че зрителите на "Сантяго Бернабеу" видяха само два гола, те станаха свидетели на страхотно зрелище. Само липсата на късмет пред нападателите лиши срещата от повече попадения.

"Барселона" откри резултата в 50-ата минута чрез Франсеск Фабрегас, който беше изведен очи в очи с вратаря Диего Лопес след лошо изнасяне на топката от домакините и грешка на Кайехон. 

Усилията на "Реал" Той засече топката с глава след центриране отдясно и тя мина между плонжа на Хосе Мануел Пинто и лявата му греда.

Реваншът е на 27 февруари на "Камп ноу".

Двата отбора изнесоха шоу по открит и атакуващ футбол, но малшансът вървеше с играчи като Карим Бензема, Кристиано Роналдо, Педро, Шави или Жорди Алба. В няколко ситуации и решителните намеси на защитниците и вратарите на двата отбора също оказа влияние на резултата.

Домакините бяха първите, които можеха да открият резултата. Те поеха инициативата от първите минути, притиснаха каталунците и още във втората минута Кристиано Роналдо беше близо до гола. Той изпълни чудесен свободен удар, но вратарят на "Барса" Пинто изби.

След 15-ата минута "Барселона" се окопити и изнесе играта по-напред, а в 21-ата минута имаше шанс да даде отговор на ранния фаул на Роналдо. Полузащитникът Шави, който вчера подписа нов договор с тима, уцели напречната греда от свободен удар.

От този момент нататък двата отбора се захапаха и създавата положения ту пред едната, ту пред другата врата.

В 24-ата минута Рикардо Карвальо върна слабо топката към Диего Лопес, Нападателят на гостите Педро я открадна подмина вратаря и стреля към вратата, но там беше застанал Рафаел Варан, който изби от голлинията. В този момент младият Варан само загатна колко силен мач ще изиграе. Той се превърна в истински герой за своя тим с отличните си изяви в центъра на отбраната на мястото на Серхио Рамос. 


След това дойдоха моментите за пропуските на Бензема. В 28-ата минута френският нападател на "Реал" беше изведен от Кристиано Роналдо вляво от вратата и той обстрелва от около десетина метра, но вложи много сила и изпрати топката над гредата.

Седем минути по-късно Майкъл Есиен намери непокрития Кайехон вдясно, който центрира в наказателното поле, но Дани Алвеш се намеси точно преди топката да стигне до Бензема. Две минути след подновяването на играта Бензема успя да си отвори гледка към вратата, но отново стреля неточно от около 17 метра.

Когато положенията пред французина приключиха, дойде ред на Роналдо. В 60-ата минута звездата на мадридчани засече центрираната отдясно топка с глава от около пет метра, но не улучи вратата.

Шест минути по-късно при контраатака топката замалко отново да стигне до португалеца на метри от вратата. Кедира изведе вдясно Йозил, който центрира остро пред вратата на Пинто, но Жерар Пике в последния момент с шпагат изчисти топката.

"Барселона" пропусна още една великолепна възможност за попадение в 70-ата минута. Каталунците заблудиха цялата защита и освободиха Дани Алвеш вдясно, той напредна, центрира на непокрития Фабрегас, но шутът от волле му мина над гредата.

Голът на "Реал" дойде при може би най-безобидната ситуация, но внесе справедливост в резултата. ​Веднага след това домакините можеха да вкарат и втори гол, но само намесата на Дани Алвеш предотврати попадението.

В последните минути "Барса" създаде няколко положения, но без резултат. В 89-ата минута Жорди Алба получи топката централно, измъкна се от защитата и стреля силно, но вратарят Лопес изби.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати