25 Април 2024 г. Четвъртък

Рекорд: за трети пореден път Джокович шампион в Мелбърн

2013-01-27 15:52:25

 

Новак Джокович успя да защити трофея си от Откритото първенство на Австралия, след като победи на финала Анди Мъри с 6:7(2), 7:6(3), 6:3, 6:2.

Срещата между двамата бе изключително оспорвана в първите две сета, но след това Джокович показа истинското си лице и не остави шансове на шотландеца.

Двубоят продължи близо 4 часа. Това е четвърти трофей на Ноле от  турнира в Мелбърн, след като сърбинът спечели титлата от надпреварата още през 2008 година, 2011 година и 2012 година.

С този трофей Джокович влезе в историята, като единственият тенисист с три поредни триумфа в Мелбърн.

Първият сет започна равностойно и двамата демонстрираха хубав тенис и си взимаха подаванията. Сърбинът обаче стигна до пет точки за пробив, които обаче не успя да реализира.

Сърбинът пропусна четири точки за пробив при 3:3, а след това при 4:4 отново пропиля една възможност да пробие подаването на съперника си.
В крайна сметка при 6:6 се стигна до тайбрек.
Тайбрекът започна кошмарно за Джокович и сърбинът допусна втората си двойна грешка от началото на мача в неговото начало.
След това Мъри с майсторско изпълнение успя да намери правата по диагонала и удвои преднината си, като се доближи до успеха в първия сет.
Мъри увеличи аванса си на 3:0, след като взе и следващата си точка. Шотландецът стигна и до втори минипробив, за да увеличи аванса си на 4:0.
Джокович можеше да върне единия минипробив, но извади топката в аут и преднината на Мъри стана 5:1.
Ноле върна единия минипробив, но след това с глупава грешка позволи на Мъри да стигне до сет преднина след 6:2 в тайбрека.
Вторият сет започна перфектно за Мъри и той си взе безпроблемно подаването, а след това поведе с 40:0 при подаването на Джокович и стигна до три точки за пробив.
Сърбинът обаче с феноменална серия обърна нещата в своя полза и си взе гейма.
До края на сета двамата си взимаха без проблеми подаванията и не се стигна до точки за пробив.
В тайбрека Ноле поведе с минипробив в петата точка за 3:2 след двойна грешка на Мъри. След това сърбинът взе още един минипробив и спечели в тайбрека със 7:3.
В третия сет двамата си взимаха лесно подаванията и в осмия гейм Джокович проби подаването на Мъри за 5:3, след което си взе подаването и спечели сета с 6:3. 
Четвъртият сет започна добре за Мъри, а шотландецът можеше да пробие подаването на опонента си във втория гейм, но Джокович спаси точката за пробив.
В третия гейм Джокович проби на 30, след което си затвърди пробива. 
Така сърбинът поведе с 3:1 и стигна и до още една точка за пробив при подаването на шотландеца. Мъри направи двойна грешка и така позволи на Джокович да пробие за вторипът от началото на сета. Световният номер 1 стигна до преднина с 4:1.

Мъри стигна до преднина от 30:0 при подаването на Джокович в следващия гейм, но сърбинът си взе сервиса и поведе с 5:1 в резултата.

В решителния гейм Джокович не сгреши и го спечели, за да спечели и историческата си трета поредна титла от Откритото първенство на Австралия.
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати