26 Април 2024 г. Петък

Безпощаден Юнайтед изхвърли Фулъм и Бербатов от ФА Къп

2013-01-27 11:54:51

 

Димитър Бербатов едва ли ще запомни с добро завръщането си на „Олд Трафорд", след като неговият Фулъм бе елиминиран от Манчестър Юнайтед за Купата на Футболната Асоциация. Преди броени минути „котиджърс" бяха разгромени с 4:1, като това бе най-малкото, с което възпитаниците на Мартин Йол можеха да си тръгнат от Манчестър.

Бербатов в унисон със своите съотборници също се представи доста под собствените си възможности, като за всичките 90 минути не успя да застраши Давид Де Хеа нито веднъж.

Точни за победителите бяха Райън Гигс и Уейн Руни, а пък Хавиер Ернандес добави още две попадения за „червените дяволи". Почетното голч за лондончани бе дело на бранителя Марк Хюз.

Любопитен факт в днешния двубой бе назначението на Марк Клатънбърг. Скандалният арбитър ръководеше за първи път мач на Юнайтед след дискусионния им двубой с Челси.

Само 40 секунди пък бяха нужни на „червените дяволи", за да достигнат и до първото си голово положение в срещата. Уейн Руни нахлу остро в наказателното поле и въпреки големия отпор на бранителите в „бяло" той успя да шутира, но топката излезе в корнер.

Последвалият ъглов удар бе решаващ и за първото попадение в срещата. При центрирането на Нани, защитникът на Фулъм  Арън Хюз игра с ръка и Марк Клатънбърг отсъди заслужена дузпа. Зад топката застана ветеранът Райън Гигс, който пречупи Шварцер и отбеляза за 1:0.

След инкасираното попадение, гостите от Лондон започнаха да владеят топката доста по-често от опонентите си, но това не доведе до нищо по-сериозно. В 15-ата минута Юнайтед можеше да удвои, но ударът на Нани бе спасен от Шварцер.

В 19-ата минута Деймиън Дъф игра с ръка в наказателното си поле, но Марк Клатънбърг остана безмълвен, подминавайки сто процентова дузпа за Юнайтед. Секунди по-късно Уейн Руни се оказа на страхотна позиция за гол, но Шварцер се намесри решително, отбивайки в гредата.

Третият неуспешен опит на Уейн Руни да отбележи бе в 30-ата минута. Отново обаче последен стълб пред неговото попадение се оказа вратарят на Фулъм, който показа „котешки рефлекс" и изби в корнер.

Първият изстрел по посока вратата на Давид Де Хеа бе регистриран в 31-ата минута, когато немецът Саша Ритер стреля диагонално, а топката мина опасно близо до дясната греда на испанеца.

До края на тази част интересните моменти бяха дефицит и така Юнайтед се оттегли с гол преднина.

Второто полувреме можеше да статрита по аналогия на първите 45 минути, но отново късметът не беше с Уейн Руни. Английският национал можеше да се разпише в 47-ата, но ударът му този път бе изчистен от голлинията. Виновник за това бе бранителят Арън Хюз, който самопожертвувателно спаси.

Мъките на Уаза приключиха в 50-ата минута, когато играчът с номер 10 най-накрая реализира. Андерсон намери по чудесен начин британеца, който финтира елегантно противников състезател и с мощен удар в средата на вратата покачи до 2:0.

Не осъзнали промяната на резултата, „котиджърс" получиха и трети гол. Една продължителна атака на Юнайтед завърши с щастлив пас до Чичарито, който отблизо не сгреши и направи резултата класически.

Мексиканецът не пропусна и при втория си шанс за гол, с което стана и 4:0 за домакините.  Получил хубаво подаване Ернандес навлезе остро в наказателното поле и след злощастен рикушет в крака на Хангеланд топката влетя в мрежата на Шварцер за четвърти път.

Лондончани все пак успяха да отбележат гол с първия си точен удар към вратата. При един корнер в 77-ата минута Аръб Хюз надбяга персоналния си пазач Уейн Руни и с глава разстреля Де Хеа за 4:1.

До края домакините отбелязаха още един гол, но голът на Уейн Руни в 82'-ата бе отменен доста спорно заради засада.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД-ФУЛЪМ  4:1

1:0 Райън Гигс (1')-дузпа, 2:0 Руни (50'), 3:0 Ернандес (52'), 4:0 Ернандес (66'), 4:1 Хюз (77')

СТАДИОН: „Олд Трафорд"

СЪДИЯ: Марк Клатънбърг

ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Рафаел, Джоунс, Смолинг, Евра, Нани, Андерсон, Карик, Гигс, Руни, Ернандес (резерви: Линдегард, Фърдинанд, Валенсия, Уелбек, Ван Перси, Скоулс, Кагава)

ФЪЛЪМ: Шварцер, Ритер, Хюз, Хангеланд, Рийзе, Дъф, Сидуел, Беър, Качениклич, Руиз, Бербатов (резерви: Етъридж, Сендерос,  Петрич, Карагунис, Бригс, Родалега, Дежага)

 

 

 

източник: topsport.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати