26 Април 2024 г. Петък

Вижте как ерата на технологиите промени правилата за изневяра?

2013-01-26 11:37:55

В миналото червило по яката, ароматът на чужд парфюм или мистериозни покани за вечери за двама бяха достатъчни улики за подозрителните съпруги, за да разконспирират съпруга си в изневяра, пише "Дейли мейл".

Но в ерата на модерните технологии надничането в телефона на партньора е най-разпространеният начин, за да разберете какви ги върши.

Според ново британско проучване „проверяването на телефона“ е най-честата причина за разкрита изневяра.

Автоматичното показване на съобщение на екрана на iPhone веднага щом бъде получено е един от най-честите начини да хванете половинката в измама.

Почти 24 000 британци, които или са били хванати в изневяра, или са хванали собствения си партньор в мамене, били разпитани за обстоятелствата, при които е станало разкритието.

Почти половината от анкетираните – 41 процента, споделят, че проверка в телефона на партньора е най-честата причина за разкриване на афера.

Вторият най-чест начин за разкриване на изневяра е ровене в социалните мрежи като Facebook, или пък тършуване из папките на личния компютър на партньора.

11 процента от запитаните са били хванати на самото местопрестъпление, а пет процента са научили от приятел.

Само два процента от анкетираните признават, че са имали гузна съвест и затова са направили пълно самопризнание.

А десет процента от анкетираните споделят, че остават със счупен телефон като последствие от скандала при разкриване на изневярата.

„Очевидно тези, които не са верни на половинките си, трябва да пазят по-добре телефоните си, защототова е най-лесният начин да ги разкрият в изневяра“, обобщава Джон Ламъртън, директор на сайта за мобилни услуги, инициирал проучването. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати