26 Април 2024 г. Петък

Не искам Костов да ме обича, няма да се женя за дъщеря му!

2013-01-24 14:05:19
остра словесна схватка влязоха вицепремиерът Цветан Цветанов и лидерът на ДСБ Иван Костов по време на обсъждането на Законопроекта за управление на системата за защита на националната сигурност. 

Костов протестира, че в залата не присъства премиерът, който прехвърлял отговорността върху МВР шефа за приемането на текстовете. 

„Къде е човекът, който е подписал законопроекта? Защо го няма в залата министър-председателят, а ощесега прехвърля отговорността върху вицепремиера”, попита той. „Това не е закон за трансплантациите или за детските градини. Това е закон, който трябва да изгради националната сигурност”, възмути се още Костов. 

Думите му провокираха Цветан Цветанов, който обвини бившия премиер, че по негово време е цъфтяла организираната престъпност.  

„Аз не съм вицепремиер и министър на вътрешните работи, за да ме обича Иван Костов или някой, който гравитира около Иван Костов, отвърна МВР шефът. 

„Вие като министър-председател нямахте политическата воля да отворите досиетата на бившата Държавна сигурност, защото и във вашия кабинет имаше такива хора, дори говорителят ви беше такъв. Защо не показахте ефективност в защитата на националната сигурност относно корупционните практики с приватизацията. Давам за пример авиокомпания „Балкан”, „Кремиковци”, продължи той. 

„Нормално е да сте свалили доверието си, защото вицепремиерът Цветанов успя да ви докаже, че Алексей Петров, който вие създадохте и вие толерирахте, всъщност се превърна в основния играч в подземния свят, подкрепян от изпълнителната власт в лицето на министър-председателя Иван Костов от 1997 до 2001 г. Аз знам, че няма да ме обичате. Аз не съм вицепремиер, за да ме обича Иван Костов, а за да извадя всичко това наяве”, заяви Цветанов. 
Той даде пример с делото Килърите, с убийството на Емил Кюлев. 

„Косьо Самоковеца кой го създаде? Да не го създаде Цветанов, който не обичате?”, попита министърът. 

„Знам, че никога няма да ме заобичате. Когато идвахте в моя кабинет, ме подкрепяхте, а тук на трибуната заявявате, че не ме обичате. „Знам, че няма да ме обичате, нито ще ви искам дъщерята, за да се женя за нея, нито пък искам да влизам във вашето семейство. Нито пък искам да ме обичат от БСП, които постоянно ме критикуват”, каза още Цветанов, цитиран от „Фокус“. 

„Вие загубихте контрол върху нервите си. Говорихте откровени смущаващи обстоятелства. Тръгнахте да се жените за дъщеря ми и да говорите за някаква обич. Човек наистина трябва да е загубил контрол върху нервите си, за да говори кой го обича и кой не го обича и да страда от трибуната за това, че не го обича. Никой нито ви обича, нито ви мрази. Вие сте със снето доверие от Синята коалиция и вероятно и от цялата опозиция. Това е политическо отношение, нямащо нищо общо със женитбата с която и да е от моите дъщери. Всички тези неконтролирани приказки показват в колко недобро здравословно състояние се намирате”, отвърна Костов. 

Михаил Миков от Коалиция за България помоли водещата пленарното заседание Менда Стоянова да следи за уравновесеността на „субектите, които застават на трибуната и когато изпадат в особени емоционални състояния, да ги подсещате коя е точката в дневния ред”.  

Преди това Костов заяви, че законопроектът за управление на системата за защита на националната сигурност има много слабости. 

„Този закон е практически закон за Съвета за сигурност при Министерски съвет. Отсъства ролята на Консултативния съвет за национална сигурност при президента”, заяви той. 

„В текстовете на закона се дава функция на президента и на парламента за управление на системата за сигурността на страната, функция, която те не притежават. Това е функция на изпълнителната власт”, заяви депутатът и призова сините да не го подкрепят. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати