20 Април 2024 г. Събота

Кога умората и стресът надделяват над жените?

2013-01-24 09:18:22

Жените изглеждат най-стари всяка сряда. И ако трябва да бъдем по-точни – това се случва в 15.30 часа следобяд, пише „Дейли мейл“. 

Тогава енергийните нива спадат, стресът в работата е в пиковия си час и последиците от дългите нощи през уикенда показват своите отражения точно в сряда.

Британско проучване показва, че една на десет жени смятат срядата за най-стресовия ден от една работна седмица. 

А четвъртък е денят, в който имат желание да се отдадат на любовни ласки. Ето защо и много жени са толкова щастливи на следващия ден – 60 процента от жените смятат, че петък е най-хубавият им ден. 

Четвърт от жените споделят, че се стресират по няколко пъти в седмицата. 

Проучването, проведено от компанията Сен Тропе, която скоро ще пусне на пазара нови продукти против стареене, разкрива, че две трети от жените усещат пълен спад на енергията в сряда на обяд. 

Това принуждава много жени да хапнат нещо сладко, за да стимулират енергията си отново. 

„Като комбинираме най-високите нива на стрес в сряда с така или иначе нормалния спад на енергията по обяд, се получава едно видимо стареене при жените – те изглеждат по-възрастни поне с няколко години“, казва Никола Джос, експертка по кожата към Сен Тропе. 

„Много жени успяват да се запазят по-млади заради здравословния сексуален живот, който водят“, казваоще тя. 

46 процента от жените е вероятно да се отдадат на пиене през уикенда, за да се освободят от стреса. Ефектите от алкохола обаче излизат наяве няколко дни по-късно.

Често жените не успяват да заспят в неделя и понеделник вечерта заради чувството, че ги чака дълга работна седмица. 

Всички тези влияния се показват едновременно именно в средата на седмицата. 

„Жените трябва да спят между 7 и 8 часа – това е най-добрата терапия за млада кожа. Ако спят по-малко, това веднага се отразява на лицето“, казва още госпожа Джос. 

„След пиенето през уикенда идва огромната умора в сряда. Малко романтика в четвъртък ми идва добре, а най-щастлива съм в петък“, обобщава всеобщото женско мнение 31-годишната Мери Колинс.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати