19 Април 2024 г. Петък

Очаквайте скоро! Идва краят на сагата на "Булсатком" с bTV и TV7

2013-01-23 14:50:10

До обяд най-вероятно ще бъдат подписани новите договори между „Булсатком“, bTV и TV7, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски след днешното заседание на Министерския съвет. 

По негови думи след изрично настояване на премиера Бойко Борисов в последните няколко дни под егидата на министерството и Комисията за регулиране на съобщенията са проведени много срещи между двете медийни групи и сателитния оператор.

Московски обясни, че процесът по преговорите е в почти крайна фаза и се надява до днес на обяд спорът да е решен и излъчването на телевизиите чрез „Булсатком“ да бъде възстановено. 

Министърът обясни, че и трите страни са настоявали да се вземат мерки срещу сивия сектор в кабелното излъчване. 

Московски съобщи, че неговото министерство съвместно с КРС, НАП и други отговорни институции скоро ще разработят мерки, за да се реши този проблем.

Припомняме, че „Булсатком“ и bTV не успяха да сключат договор за 2013 г. заради спор за цената на програмите. bTV обвини "Булсатком", че укрива реалния брой на своите абонати, въз основа на който се определя таксата за излъчване на телевизията от оператора. 

Сателитният оператор пък не приема поисканото от bTV трикратно увеличение на таксите, за да я излъчват, тъй като това ще доведе до покачване на цените за крайния потребител.

Преди няколко дни от телевизията обявиха, че са представили нова „преференциална“ оферта на „Булсатком“, с нови условия, които да доведат до споразумение между двете страни, а от „Булсатком“ заявиха, че ще я обсъдят. 

Ръководството на TV7 също спря сигнала си към доставчика, защото двете страни нямат подписан договор за 2013 г. Причината за това е липсата на изход от диалога между тях, след като не успяха да се договорят при какви условия, цени и тарифи ще подпишат новото си търговско споразумение за текущата година.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати