29 Март 2024 г. Петък

БСП твърдо подкрепя ДПС: Ако има сценарий то той извън ДПС!

2013-01-20 18:45:34

Няма разнопосочност в позицията на БСП за нападението над Ахмед Доган. Това заяви пред журналисти лидерът на социалистите Сергей Станишев във връзка с изказването на съпартиеца му Антон Кутев.

По никакъв начин не може да се приеме версията, че това е едва ли не инсценировка, достатъчно е човек да гледа кадрите и естествената реакция на лидера на ДПС по време на този атентат, коментира Станишев.

Ако има сценарий, то той е на тези, които искаха да затъмнят реалното събитие - неговото оттегляне като лидер на една от големите партии в България, изборът на Лютви Местан и политическите послания в доклада, който е много сериозен, отбеляза председателят на БСП. Той заяви също така, че в доклада на Доган ясно се казва, че има заплаха за демокрацията в България, пише БТА.

 Станишев отбеляза, че е имало специална позиция на ръководството на БСП и той се е включил с коментар от Кайро.

 

"Ако се говори за сценарий, той определено не е в ДПС, а в някой извън", коментира той. Много е лесно да се намери един човек, който или иска да стане известен, или има проблем, или има някакви свои мотиви, да бъде подтикнат. Затова е важно да се изясни цялата истина кой всъщност е мотивиращата сила за подобно действие, добави Станишев.

Вчера официално БСП заклейми опита за покушение срещу Ахмед Доган, а Антон Кутев обаче заподозря инсценировка.Група социалисти вече поискаха оставката на Антон Кутев, който се разграничи от официалната позиция на партията.

Те напомнят, че за пореден път изказване на медийния секретар на БСП беше обяснено от лидера на партията Сергей Станишев, че поредното изявление на Кутев е било "неправилно разбрано".

От прецедент изказванията на Кутев се превърнаха в рецидив, като поставят цялата партия пред това да се дават обяснения какво е искал да каже медийният секретар и че не е бил разбран правилно.

Такава поредица изказвания, кулминацията на които беше, че "социализмът има нещо общо със СПИН", която взриви цялата партия, не излъчват в обществото стабилност на позициите на ръководството на партията.

За пореден път призоваваме Антон Кутев да подаде оставка като член на Изпълнителното бюро и медиен секретар на БСП.

В същото време осъждаме опита за покушение над лидер на политическа партия в България,което е недопустимо в една европейска страна, се казва в изявление на група социалисти. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати