27 Април 2024 г. Събота

Бойко Борисов:Осъждам този случай, независимо как ще го нарекат!

2013-01-20 18:42:23

Премиерът Бойко Борисов осъди нападението над ДПС-лидера Ахмед Доган, но и реакцията на делегатите към нападателя след това.

Осъждам този случай, независимо как ще го нарекат,  постъпката е недопустима, независимо какви са мотивите, заяви министър-председателят пред журналисти. Борисов беше категоричен, че не може напълно да оправдае и реакцията на някои от длъжностните лица и делегати заради "зверския побой над нападателя".  

Премиерът смята, че служителите на НСО са действали адекватно и отбеляза, че при прибързани действия на охраната има вероятност да бъдат убити невинни хора, каквито случаи е имало по света.

Това е и рискът на публичните мероприятия. Когато един политик иска да е близо до хората, това винаги носи риск от подобен инцидент, коментира министър-председателят.

Борисов каза още, че това е много тревожно събитие и не би трябвало да се случва в днешна България. Той призова да не се правят изявления от политически партии, че ГЕРБ насажда омраза в обществото.

„Омразата, която налага ДПС в годините, е изключителна. Каквито и да са му мотивите, това не е цивилизовано, не е правилно. Можеше да вземе микрофона и да каже каквото иска“, смята премиерът.

Бих призовал и двете страни да бъдат малко по-умерени. Защото с първите си изказвания господин Местан и господин Казак провокираха омраза в България. В самия си доклад – Ахмед Доган я провокира”, добави Борисов.

Не мога да съм съгласен, когато нападателят е български мюсюлманин, да се търси етническа вражда в България, беше категоричен премиерът.

Той уточни, че когато има партийни мероприятия, вътре не може да стои полиция. Ако това бъде направено, ще кажете, че има полицейщина или се провежда партиен форум под полицейски надзор. Затова политическите партии сами организират своята охрана на свои събития, посочи министър-председателят.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати