24 Април 2024 г. Сряда

БСП чака оставка от Найденов "за цялостно творчество"

2013-01-19 08:55:12

Коалиция за България иска оставката на земеделския министър Мирослав Найденов "за цялостно творчество".

Трябва ли да припомняме откъде тръгна нарицателното "калинки" или за нагласените търгове, свързани с дърводобива, за шефа на "Напоителни системи", попита риторично Петър Курумбашев от левицата. Той посочи, че този министър е емблема на провал в управлението.

Найденов отговори на БСП от Берлин, където е на посещение. „Днес искат оставката ми за кучетата, очаквам утре да ми я поискат за снега, тъй като в края на миналата година падна малко сняг върху есенниците и според тях за това е виновен земеделският министър”, каза той. 

Според него вместо да се яви днес пред  Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта и да бъде изслушан, лидерът на БСП Сергей Станишев се скрил в Египет, за да не отговаря. 

След като започнат да излизат допълнителните неща, по които работят двете комисии, Станишев може да увеличи обиколката си в повече арабски страни. Надявам се, че където и да се скрие, българското правосъдие ще го застигне, коментира още Найденов.

От левицата заявиха, че Сергей Станишев умишлено е поканен за изслушване в ден, в който е ангажиран, въпреки че Народното събрание предварително е уведомено за посещението му в Египет.

Зам.-председателят на парламентарната група на Коалиция за България Михаил Миков остро критикува „поредното наглеене на известния измамник Найденов, изпълняващ функцията министър на земеделието”.

„Очевидно управляващите използват Яне Янев за дискредитация на политическите опоненти”, отбеляза Миков. Мая Манолова изтъкна, че Станишев не е на повикване на Янев и не е длъжен да се явява, когато на Янев му хрумне. 

От Коалиция за България искат да бъде наложен мораториум върху 10 плажни ивици.  Ако продължи това упорство, следващия, на когото предстои да му бъде поискана оставката, е Нона Караджова”, каза Курумбашев.

Найденов пък коментира, че следващата сделка, предадена на главния прокурор, ще бъде за продажба на земи от държавния горски фонд на устието на река Камчия край Варна. Той уточни, че е дал целия списък от 93 сделки на главния прокурор Сотир Цацаров само информативно, а не за разследване.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати