2 Май 2024 г. Четвъртък

Митко Димитров: Ако на България ще й е по-добре, ще се откажа от парите!

2013-01-16 11:19:04

Aко с това мога да угодя на някого, за да му бъде по-добре и на цяла България да й е по-добре - готов съм да се откажа от проектa и от тези пари. Това заяви в интервю пред bTV собственикът на "Пайнер" и член на ГЕРБ инж. Митко Димитров, след като стана ясно, че „Пайнер Медиа“ ще получи близо 2 млн. лева европари по оперативна програма „Конкурентоспособност“. 

По думите му парите са предназначени за високотехнологично развитие на „Планета” - камери, обективи с висока резолюция, сървъри, видеопултове, осветление. 

„Дотук ние сме направили огромна инвестиция със собствени сили, собствени средства, но кандидатствахме по този проект за конкурентоспособност и спечелихме. Бяхме шести в реда и нямахме шансове, но се отказаха някои други фирми, които са участвали поради това, че не могат да си финансират програмата и дойде и нашият ред, просто извадихме късмет“, посочи Димитров. 

„Техниката и усъвършенстването на качеството на „Планета” го правим с една-единствена цел - да направим така, че да сме по-интересни в ЕС.  С инвестицията, която ние правим, привличаме още нови работни места и то високо специализирани хора и то изключително млади хора“, обясни той и увери, че ще вземе на работа около 30 души. 

Митко Димитров отговори и на нападките, че печели достатъчно добре и държи 80% от музикалния пазар в България, но въпреки това взима и европари.  „Пари винаги трябват. Немалко пари инвестираме в качество на нашата техника, на телевизиите ни и изобщо, в дейността, която правим, но защо да не ги спечелваме тези пари, като имаме тази възможност“, разясни той. 

Димитров отхвърли категорично и съмненията, че получава парите неслучайно. „Никакви протекции не съм ползвал в този случай и в каквото и да е друго нещо изобщо в бизнеса си“, категоричен беше той.

 

По повод обвиненията на театрали и художници срещу това, че чалгата получава финансиране собственикът на „Пайнер“

„Ние не вземаме от техните пари. Нека те да си направят труда, да участват в такива проекти. Ние не сме ги ощетили. Нито сме против тях, както казах, и дори сме готови да се откажем от този проект, ако на тях ще им стане малко по-добре“, допълни той. 

„Аз самия съм радетел на естествения чар и подписвайки договор с всеки един изпълнител, искам той да има своя естествен чар, артистично поведение, гласови възможности и така нататък. Но в последствие става едно преекспониране на нещата. Всеки решава по някакъв някак си свой така подход да провокира публиката и феновете си, включително с тези пластични намеси. По принцип аз не съм и против пластичната хирургия, но тя трябва да бъде поднесена с мярка, до границите на естественото, а не фрапиращо - както имаме такива случаи. Затова сме и критикувани“, допълни той. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати