20 Април 2024 г. Събота

Любомир Костадинов, "Пайнер": "Дебатът за чалгата не ни притеснява, смешно е"

2013-01-15 17:55:29

Дебатът за чалгата не ни притеснява, смешно е, заяви за Dnes.bg Любомир Костадинов, пиар в "Пайнер", след като стана ясно, че компанията е спечелила финансиране по Оперативната програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика".
Информацията беше подадена от читател на Dnes.bg в рубриката мРепортер.

 

Общата стойност на проекта е 3 197 324 лева, като 1 630 498 се отпускат по оперативната програма. 287 735 идват от национално финансиране, а останалите трябва да бъдат осигурени от компанията.

„Едни слушат тази музика, други не. Кой знае защо в интернет тези, които не слушат, са много активни и по този начин създават много изкривен интернет облик на музиката, съвършено незаслужено. Тя си има и своите добри страни, и своите недостатъци“, допълни Костадинов. Той посочи, че "Пайнер" е компания, която развива успешен музикален бизнес повече от 20 години, и е еталон за това как се прави бизнес в България.

Планета HD, създадена преди близо две години, пък е първата българска телевизия на този стандарт. „Технологията е много скъпа, става дума за преоборудване на телевизионната база на „Планета“, обясни Костадинов. 

Компанията била одобрена след отказ от фирми от промишлеността да реализират свои проекти по програмата. Така се освободил ресурс и шоубизнесът, който иначе бил по-назад като сектор, получил възможност за финансиране. Предстои проектът да бъде стартиран и да се обяви поръчка за закупуване на техника. 

„Става дума за закупуване на съответното оборудване за телевизията и да се извършат всички дейности, предвидени в проекта, както е разписан“, каза Костадинов. Той си обяснява отказа на промишления сектор с кризата и факта, че тези проекти се осъществяват и с голям процент собствени средства – 50 на сто и повече.

„Ако нямаше интерес от хората към този тип музика, нямаше да го има всичко това“, защити жанра той и допълни, че парите се дават след „една камара щателни проверки на всяка стъпка, на всеки етап“.

До момента “Пайнер Медиа“ ООД все още не е получила плащания по проекта, а датата му на приключване е 23 април тази година.

„Фирмата ще получи финансиране, когато отчете някаква дейност, заложена по проекта“, съобщиха за Dnes.bg от екипа на ОП "Конкурентоспособност". 

Тогава комисия ще се произнасе дали тези разходи са във връзка с проекта. Всички критерии са публично достъпни и са спазени, посочиха още от оперативната програма.

В процеса на договориране се оказва, че някои от фирмите не успяват да осигурят своята част като съфинансиране и се отказват от договора си. Така се освобождава ресурс за класираните по-надолу в списъка.

“Пайнер Медиа“ ООД е одобрена миналата година. До момента няма никакви проблеми по проекта, бяха категорични от ОП „Конкурентоспособност“.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати