20 Април 2024 г. Събота

Не вярвайте на БСП, те са като телефонните измамници, призоваха от ДСБ

2013-01-14 13:41:31

 

„Хората да не попадат в капана на политическите измамници, защото те не се различават по нищо от телефонните измамници". 
Този призив отправи Димитър Бъчваров от ДСБ по повод предстоящия референдум и лансираната от БСП теза, че „Белене" ще доведе до икономически просперитет. Това според ДСБ е лъжа. Бъчваров с ирония отбеляза твърдението на социалистите, че „Белене" ще донесе 200 милиарда евроза 5 години при цена 5-6 млрд. евро.

"Това би означавало икономически ефект 35 към 1. А неотдавна чух по телевизията призив от полицията по повод телефонните измами: Ако някой ви обещае печалба 10 към 1, обадете се в полицията!", добави Бъчваров. „За да спечели някой 200 млрд. евро, трябва да излязат от нечий джоб и по-интересното е в чии джобове ще отидат", каза още Бъчваров и предупреди, че АЕЦ „Белене" ще е най-голямата конфискация от джоба на българските граждани.

Той обърна внимание, че привържениците на „Белене" залагат на страховете на хората, че щели сме да се върнем на свещи и като израз на несъгласие посочи, че Германия, където има мораториум върху ядрените централи, не са се върнали на свещи.

Бъчваров изрази резерви по отношение на безопасността на „Белене" и заяви, че конструкцията не съответства на сеизмичните опасности в района. Конструкцията е направена за 7-ма степен по Рихтер, а земетресението във Вранча беше с магнитуд 7,4 по Рихтер, посочи Бъчваров.

Той изрази категорично несъгласие с твърдението на БСП, че изграждането на „Белене" било развитие на енергетиката.„Това е глупаво. Все едно вносът на стари „Волги" за Народното събрание да е развитие на машиностроенето",коментира Бъчваров.

Като друга голяма лъжа, която се лансира във връзка с референдума, от ДСБ посочиха тезата, че бойкотът на референдума, е добра позиция за хората против „Белене". Тази лъжа пуска корени сред хората, противници на нова ядрена централа, за хората с десни виждания, отбеляза Радан Кънев и предупреди, че който участва в Бойкот и не участва в гласуването, дава сопата на БСП и енергийната мафия. „Ако хората участват, всички заедно ще постигнем резултат „Не" и ще затворим страницата АЕЦ „Белене" окончателно",категоричен е Кънев.

По думите на Кънев след цялата непоследователност на ГЕРБ по темата „Белене", Борисов, отблъсквайки българските граждани, се включва в редиците на бойкотиращите. 
Помолен да коментира законопроекта за повишаване на заплатите на премиера и президента, Радан Кънев заяви: „Предлага се 8 хиляди лева заплата на Борисов, за да може Борисов театрално да я отказва по телевизията една седмица".

По повод новата опасност от застрояване на Иракли Радан Кънев съобщи, че ДСБ са констатирали неописуем правен хаос в документацията и каза, че този правен хаос е умишлен, защото в такава среда мутрите избуяват.

 

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати