19 Април 2024 г. Петък

Румен Овчаров: Като те лаят помияри, не заставай на 4 лапи!

2013-01-14 13:33:47

„Когато те лаят помияри, не заставай на четири лапи”. Така червеният депутат Румен Овчаров коментира пред bTV обвиненията на лидера на РЗС Яне Янев, че е замесен в корупционни схеми около ядрената енергетика. 

“За да бъде корупционен един проект, той трябва да бъде с определена цена, откъдето да се плащат съответните комисионни. Проектът “Белене” е с най-ниската цена от всички ядрени проекти”, обясни Овчаров. 

Преди дни Янев се позова на разговор, проведен пред 2006 г. „Румен поръча да помислим по някакъв начин и да направим.. Машинката се завъртя...Искам малко повече...30%, но напред“, цитира Янев. 

„В прокуратурата има обвинителен акт, писан от прокурора Пламен Панайотов, срещу Мирослав Севлиевски, Милко Ковачев и Румен Овчаров за източване на 350 млн. лв. чрез продажба на ток от АЕЦ "Козлодуй". Използвано е швейцарско дружество, което има подставени лица от въпросните министри. Този сигнал се разследва от Брюксел”, каза Янев. 

Той попита дали на Румен Овчаров са му познати имената Василий, Антон Илич, Виталий и Боденков, които са споменати в своеобразното СРС.

„Това са популярни руски имена. Може и да се сетя за някой Виталий например”, коментира Румен Овчаров.

Според Румен Овчаров проектът „Белене” е с нисък корупционен потенциал. „В случая с “Белене” неговата цена беше намалена с 230 млн. евро”, заяви Овчаров.

 

Той допълни, че освен това е бил договорен индексът Евростат, което означава, че руската страна се е съгласила отново да се намали цената на проекта с около 500 млн. евро. “Няма как един толкова изстискан проект да създава корупционен потенциал”, подчерта Румен Овчаров.

„Нека хората си кажат мнението на референдума. Те имат това право”, подчерта Овчаров. По думите му енергийният министър Делян Добрев и директорът на АЕЦ „Козлодуй” Валентин Николов не разбират от енергетика. Ако влязат в електроцентрала, ще се загубят, заподозря червеният депутат.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати