16 Април 2024 г. Вторник

"Арго" и "Клетниците" са големите победители на "Златен глобус" 2013

2013-01-14 10:07:29
"Арго", създаденият по истински случай трилър за агент на ЦРУ, който измъква заложници в Иран под предтекст, че снима филм в страната, спечели приза за най-добър драматичен филм на наградите "Златен глобус". Церемонията по връчването им се проведе по-рано днес в Бевърли Хилс.

Бен Афлек също така спечели награда за най-добър режисьор, категория, за която дори не беше номиниран при оскарите. Тук той победи в конкуренция с Катрин Бигълоу ("Враг номер 1"), Анг Лий ("Животът на Пи"), Стивън Спилбърг ("Линкълн") и Куентин Тарантино ("Джанго без окови").

Мюзикълът по романа "Клетниците" е другият голям победител. Филмът на носителя на "Оскар" Том Хупър триумфира в категорията за най-добър мюзикъл или комедия, а Хю Джакмaнбеше избран за най-добър актьор в жанра, а Ан Хатауей за най-добра актриса в поддържаща роля. Дженифър Лорънс пък беше избрана за най-добра актриса в комедия или мюзикъл за участието си в "Наръчник на оптимиста".

Като че ли очаквано Даниел Дей Люис си тръгна със статуетката за най-добър актьор в драматичния продукция за биографичния "Линкълн" на Спилбърг, който обаче неочаквано не победи в нито една от другите си шест номинации.Кристоф Валц победи колегата си от "Джанго без окови" Леонардо ди Каприо за приза за актьор в поддържаща роля. Уестърнът на Куентин Тарантино победи и в категорията за сценарий.



Михаел Ханеке добави "Златен глобус" към множеството награди, които новата му лента "Любов" взе. Завоювала вече отличия от Кан, американската критика и Европейските кино награди драма за трудностите на възрастна двойка в Париж победи при чуждоезичните филми, а подобен успех се очаква и при предстоящите оскари.

"Животът на Пи" спечели за най-добър саундтрак (Майкъл Данна), а Skyfall на Адел, записана за новия филм за Джеймс Бонд ", за най-добра песен към филм.

В категориите за телевизионни продукции, драматичния Homeland се оказа най-награждавания. Той отнесе статуетки в категориите за сериал и актьори (Деймиън Люис и Клеър Дейнс) в жанра. Познати от киното личности като Кевин Костнър и Джулиън намериха нов пристан в телевизията, като спечелиха в актьорските категории за филмите Hatfields & McCoys и "Смяна в плана".

Джоди Фостър, която тази година навърши 50, беше наградена с награда на името на Сесил Б. Демил за цялостен принос, като за първи път тя смеси публичния и личния си живот. Тя дойде на церемонията с двамата си синове и същевременно потвърди дългогодишните слухове, че е лесбийка. Части от речта й бяха интерпретирани като намекващи за отказване от киното, но по-късно тя разсея подобни догадки с обещанието, че никога няма да спре да играе.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Лайфстайл


Новини
Международния ден на жената всяка година се чества на 8 март като ден, който почита борбата за равни права на жените по цял свят. На този ден се честват икономическите, политическите и обществените ...
Новини
Днес почитаме св.Трифон.Свети Трифон се счита за пазач на лозята. Той е бил мъченик, светец лечител, който през 248 г. сл. Хр., при царуването на император Деций Траян бил посечен с меч.Роден ...
Новини
Брад Пит спечели Оскар за поддържаща мъжка роля. Наградата му се присъжда за ролята във филма "Имало едно време в Холивуд".Актьорът победи конкуренцията на Антъни Хопкинс, Том Х ...
Новини
Актьорът Кърк Дъглас е починал вчера на 103-годишна възраст. Новината съобщи неговият син Майкъл Дъглас пред сп. "Пийпъл", цитиран от Ройтерс. "С огромна тъга аз и моите братя ...
Новини
Актьорът Иван Ласкин почина на 48-годишна възраст във Военномедицинска академия в нощта срещу неделя, малко преди именния си ден.Той бе приет в болницата на 28 декември миналата година с тежка чер ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати