25 Април 2024 г. Четвъртък

Жалък Реал Мадрид без Роналдо съвсем стана за смях

2013-01-13 01:31:20

Отборът на Реал Мадрид изигра изключително посредствен двубой и завърши срещу последния в класирането на Примера Дивисион тим наОсасуна.

Без наказания Кристиано Роналдо, футболистите на Жозе Моуриньо изглеждаха много безлично и могат дори да се радват, че не загубиха, тъй като Осасуна бе по-активния отбор.

За трети пореден път Реал Мадрид завършва двубоя с човек по-малко, след като този път два жълти и съответно червен картон си изпроси иначе спокойният Кака.

Освен отсъстващите заради наказания Роналдо и Рамос, на терена не бяха още Йозил, Бензема, Карвальо и Есиен, които получиха почувка от Моуриньо. На вратата пък се завърна Икер Касияс.

Още от самото начало Реал започна мудно и без особен хъс в играта си, което продължи почти през целия двубой. Двете най-сериозни положения бяха в 35-ата минута, когато топката тупна в мрежата зад напречната греда след и в заключителните секунди на първата част, когато Кайехон проби добре и върна към Коентрао, но той отправи неточен шут.

Осасуна очевидно видя, че дяволът не е никак черен и след почивката излезе амбициран дори за победа. Още в 46-ата минута Касияс трябваше да се намесва, а в 67-ата Нино бе близо до гол, но стреля малко над гредата.

Моуриньо направи двойна смяна и Бензема и Кака на мястото на безличните Игуаин и Ди Мария. Малко след влизането си Кака си изкара първи жълт картон, а в а 76-ата за глупаво препречване и получи и втори и напусна терена.

Може би най-активният в този мач за Реал Мадрид Хосе Кайехон вкара гол в 78-ата, но той бе отменен заради много тънка засада. В последните минути Бензема също опита да донесе успех, но вратарят на домакините спаси.

Така Реал Мадрид се издъни за пореден път през този сезон в Примера. Това бе четвърто равенство за "белия балет", който има и четири поражения.

Футболистите на Жозе Моуриньо са събрали 37 точки, а ако надиграе Малага утре, Барса ще дръпне с цели 18. Именно Малага пък е зад Реал на четвърта позиция с 31 точки, а с шанс да се откъсе още е и вторият Атлетико, който има 41. Осасуна остава последен с едва 15 точки.

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати