25 Април 2024 г. Четвъртък

Открити са мъртви петима души от едно семейство в София

2013-01-11 10:10:47

Открито е мъртво петчленно семейство в дома му в блок 254 в квартал „Гоце Делчев” в София. Намерени са телата на жена на 79 години, дъщеря й и зет й на по 54 и 55 години и двамата им синове на 27 и 21 години.

По непотвърдена информация те са починали в началото на седмицата, а снощи след 21 ч. са били намерени от съседи, които са издирвали възрастната жена, която не били виждали от дни. Те имали ключ от жилището. Входната врата на апартамента е била заключена.

Тялото на възрастната жена е било намерено в коридора на жилището, а в другите стаи са открити останалите четирима членове на семейството.

Директорът на СДВР Валери Йорданов уточни, че вероятно става въпрос за тежък битов инцидент.

Разследващите органи работят по версията, че млад мъж е застрелял четиримата свои роднини, след което се е самоубил. Предполага се, че автор на убийството е единият от двамата синове.

При огледа на мястото са намерени четири гилзи и законно притежаваното оръжие на зетя на възрастната жена. Той е бивш служител на Министерството на отбраната, сега пенсионер. Съпругата му е работила в Министерството на вътрешните работи.

Според съседите  става дума за скромно семейство, не са били конфликтни, не са имали пререкания. По думите им двата младежи са имали леки психични отклонения, но тепърва ще се установява дали са били освидетелствани, съответно дали са се водели на отчет в психодиспансер.

Огледът, продължил повече от осем часа, е приключил към 6.30 тази сутрин. Назначени са експертизи, иззети са обтривки от ръцете на лицата, съобщи старши комисар Валери Йорданов. 

„Главната цел на експертизите на обтривките ще бъде да можем да установим кой е стрелял, тъй като категорично към този момент не можем да кажем нито как е започнал скандалът, нито как са се развили събитията и кой е останал последен жив от петимата, коментира той, цитиран от „Фокус“. 

Според него всяко твърдение за евентуалния извършител на този етап е несериозно. 

„Трябва да излязат и резултатите от аутопсията, за да може и на база на нараняванията, които са получени по телата, колегите да сглобят по-пълна картина освен това, което е установено“, каза още старши комисар Валери Йорданов. 

Информацията е актуализирана в 9.05 часа.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати