26 Април 2024 г. Петък

Прокуратурата разследва TV+ за укриване на данъци в големи размери

2013-01-10 09:27:19

Проверката на икономическата полиция в офиса на телевизия ТВ+ в София е по сигнал за данъчно престъпление. Това каза на извънреден брифинг говорителят на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова.

В късния следобед на 9 януари служители на отдел „Икономическа полиция“ към СДВР направиха щателна проверка на място в централата на частната телевизия.

През месец декември е подаден сигнал  в СДВР в сектор „Икономическа полиция” за извършващо се данъчно престъпление в дружеството. Сигналът е подаден от бивш служител в дружеството "БГ Сат", което е и собственик на телевизията.

 

След извършена проверка от СДВР материалите са докладвани на прокурор.

„На 3 януари тази година Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство с неизвестен извършител за данъчно престъпление“, каза прокурор Арнаудова.

Тя обясни, че това, до което са достигнали и, което е било установено при проверката е, че служителите на дружеството са подписали трудови договори с фиксирано в тях възнаграждение и съответния размер от заплатата си са получавали по дебитните си карти. 

Допълнително обаче тези лица са получавали допълнителни парични средства на ръка, подписвали са се във ведомости за това и за тези парични средства не са заплащани данъци.

„Затова сме приели, че са извършвани действия, целящи укриването или осуетяването на плащането на данъчни задължения в големи размери. Размерът им ще бъде установен в разследване. Извършен е разпит на свидетел пред съдия. След това действие поискахме от Софийски градски съд да даде разрешение за претърсване и изземване в офиса на дружеството. След като получихме такова разрешение, предприехме и действия по претърсване и изземване.", допълни прокурор Арнаудова.

По случая вече е образувано досъдебно производство в Софийска градска прокуратура по чл. 255 от Наказателния кодекс, който третира укриването на данъци.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати