Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Фев 26
Начало arrow Политика arrow ДСБ за мораториум върху държавните имоти в Натура 2000

ДСБ за мораториум върху държавните имоти в Натура 2000

  Print E-mail
2013-01-08 08:30:20
източник: dnes.bg

ДСБ още тази седмица ще внесе в Народното събрание предложение за мораториум върху разпореждането с държавни имоти, попадащи в обхвата на закона за защитените територии, за биологичното разнообразие и в закона за горите. Те ще искат и мораториум върху разпорежданията и прехвърляне на формата на собственост на всички държавни терени, регламентирани в клаузите на Закона за горите. 

Според ДСБ мораториумът трябва да е в сила до конституиране на новото правителство. Очевидно този кабинет дава достатъчно основания за недоверие в начина, по който се разпорежда с публичната държавна собственост, отбеляза Петър Москов. 

„Няма разлика между това какво се случваше при Станишев и какво се случва сега. Няма разлика и в това какво се случваше по времето на „батко и братко“, за които еврофондовете бяха бащиния, и по времето на Цецо и неговия кумец, които считат, че Черноморието им е бащиния, че част от програма „Натура 2000” им е бащиния“, отсече Иван Иванов от ДСБ. 

Ръководството на партията е констатирало на днешното си заседание, че 2013 г. "болезнено" прилича на 2009 г. - и тогава, и сега действията на правителствата се характеризират с облагодетелстване и покровителство на монополите, обясни Москов.

Равносметката са четири загубени години, вследствие на което страната ни се връща в изходна позиция - диктат на монополите, от една страна, от друга - българската природа и правата на гражданите са жертва на фирми, близки до властта, смятат от ДСБ.

Членовете на Инициативния комитет (ИК) "Не" на измамата "Белене" започват от утре разяснителната си обиколка из страната за предстоящия на 27 януари "ядрен" референдум, съобщи Иван Иванов.

След нашата кампания ще има промяна в нагласата на привържениците на този корупционен проект, коментира Иванов.

Ако управляващите бяха чули позицията на ДСБ още през 2009 г., сега нямаше да се похарчат 20 млн. лв. за националното допитване, категоричен е той. 

От ИК призовават лидерите на партиите, стоящи зад комитетите "за" и "против" строителството на втората ядрена централа - Сергей Станишев и Иван Костов, да участват в директен дебат на 11 януари по БНТ.

Би било добре Бойко Борисов своевременно да чува и осмисля позициите на ДСБ, в частност за "Белене", посъветваха от "тъмносинята" централа.

Когато Борисов повтаря концепцията на ДСБ, звучи като заявка за членство в партията, допълни на шега Петър Москов, член на националното ръководство, по повод вчерашните препоръки на премиера да се гласува с "не" на референдума на 27 януари.

Иван Иванов увери, че тяхната кампания ще бъде възможно най-скромна финансово, защото много медии безплатно предоставяли ефирно време и възможност за участие. Според Инициативния комитет не би трябвало сегашната кампания да има платения характер на предизборните изяви.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  Новини Слави Трифонов учреди партията си с новото име "Има такъв народ", съобщи БНР. На учредителното събрание не бяха допуснати представители на медиите. Присъствали са 808 делегати, при ...
  Новини Не искам да се надлъгваме с това кой водомер на коя територия е. Ще си получат актовете. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред БНТ по повод ...
  Новини Проблемът не е в бруталните атаки към държавния глава, а в управлението на държавата, контрола и използването на службите и правоприлагащите органи и спазването на закона от тяхна ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?