26 Април 2024 г. Петък

ДСБ за мораториум върху държавните имоти в Натура 2000

2013-01-08 08:30:20

ДСБ още тази седмица ще внесе в Народното събрание предложение за мораториум върху разпореждането с държавни имоти, попадащи в обхвата на закона за защитените територии, за биологичното разнообразие и в закона за горите. Те ще искат и мораториум върху разпорежданията и прехвърляне на формата на собственост на всички държавни терени, регламентирани в клаузите на Закона за горите. 

Според ДСБ мораториумът трябва да е в сила до конституиране на новото правителство. Очевидно този кабинет дава достатъчно основания за недоверие в начина, по който се разпорежда с публичната държавна собственост, отбеляза Петър Москов. 

„Няма разлика между това какво се случваше при Станишев и какво се случва сега. Няма разлика и в това какво се случваше по времето на „батко и братко“, за които еврофондовете бяха бащиния, и по времето на Цецо и неговия кумец, които считат, че Черноморието им е бащиния, че част от програма „Натура 2000” им е бащиния“, отсече Иван Иванов от ДСБ. 

Ръководството на партията е констатирало на днешното си заседание, че 2013 г. "болезнено" прилича на 2009 г. - и тогава, и сега действията на правителствата се характеризират с облагодетелстване и покровителство на монополите, обясни Москов.

Равносметката са четири загубени години, вследствие на което страната ни се връща в изходна позиция - диктат на монополите, от една страна, от друга - българската природа и правата на гражданите са жертва на фирми, близки до властта, смятат от ДСБ.

Членовете на Инициативния комитет (ИК) "Не" на измамата "Белене" започват от утре разяснителната си обиколка из страната за предстоящия на 27 януари "ядрен" референдум, съобщи Иван Иванов.

След нашата кампания ще има промяна в нагласата на привържениците на този корупционен проект, коментира Иванов.

Ако управляващите бяха чули позицията на ДСБ още през 2009 г., сега нямаше да се похарчат 20 млн. лв. за националното допитване, категоричен е той. 

От ИК призовават лидерите на партиите, стоящи зад комитетите "за" и "против" строителството на втората ядрена централа - Сергей Станишев и Иван Костов, да участват в директен дебат на 11 януари по БНТ.

Би било добре Бойко Борисов своевременно да чува и осмисля позициите на ДСБ, в частност за "Белене", посъветваха от "тъмносинята" централа.

Когато Борисов повтаря концепцията на ДСБ, звучи като заявка за членство в партията, допълни на шега Петър Москов, член на националното ръководство, по повод вчерашните препоръки на премиера да се гласува с "не" на референдума на 27 януари.

Иван Иванов увери, че тяхната кампания ще бъде възможно най-скромна финансово, защото много медии безплатно предоставяли ефирно време и възможност за участие. Според Инициативния комитет не би трябвало сегашната кампания да има платения характер на предизборните изяви.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати