Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Септ 20
Начало arrow Политика arrow ДСБ за мораториум върху държавните имоти в Натура 2000

ДСБ за мораториум върху държавните имоти в Натура 2000

  Print E-mail
2013-01-08 08:30:20
източник: dnes.bg

ДСБ още тази седмица ще внесе в Народното събрание предложение за мораториум върху разпореждането с държавни имоти, попадащи в обхвата на закона за защитените територии, за биологичното разнообразие и в закона за горите. Те ще искат и мораториум върху разпорежданията и прехвърляне на формата на собственост на всички държавни терени, регламентирани в клаузите на Закона за горите. 

Според ДСБ мораториумът трябва да е в сила до конституиране на новото правителство. Очевидно този кабинет дава достатъчно основания за недоверие в начина, по който се разпорежда с публичната държавна собственост, отбеляза Петър Москов. 

„Няма разлика между това какво се случваше при Станишев и какво се случва сега. Няма разлика и в това какво се случваше по времето на „батко и братко“, за които еврофондовете бяха бащиния, и по времето на Цецо и неговия кумец, които считат, че Черноморието им е бащиния, че част от програма „Натура 2000” им е бащиния“, отсече Иван Иванов от ДСБ. 

Ръководството на партията е констатирало на днешното си заседание, че 2013 г. "болезнено" прилича на 2009 г. - и тогава, и сега действията на правителствата се характеризират с облагодетелстване и покровителство на монополите, обясни Москов.

Равносметката са четири загубени години, вследствие на което страната ни се връща в изходна позиция - диктат на монополите, от една страна, от друга - българската природа и правата на гражданите са жертва на фирми, близки до властта, смятат от ДСБ.

Членовете на Инициативния комитет (ИК) "Не" на измамата "Белене" започват от утре разяснителната си обиколка из страната за предстоящия на 27 януари "ядрен" референдум, съобщи Иван Иванов.

След нашата кампания ще има промяна в нагласата на привържениците на този корупционен проект, коментира Иванов.

Ако управляващите бяха чули позицията на ДСБ още през 2009 г., сега нямаше да се похарчат 20 млн. лв. за националното допитване, категоричен е той. 

От ИК призовават лидерите на партиите, стоящи зад комитетите "за" и "против" строителството на втората ядрена централа - Сергей Станишев и Иван Костов, да участват в директен дебат на 11 януари по БНТ.

Би било добре Бойко Борисов своевременно да чува и осмисля позициите на ДСБ, в частност за "Белене", посъветваха от "тъмносинята" централа.

Когато Борисов повтаря концепцията на ДСБ, звучи като заявка за членство в партията, допълни на шега Петър Москов, член на националното ръководство, по повод вчерашните препоръки на премиера да се гласува с "не" на референдума на 27 януари.

Иван Иванов увери, че тяхната кампания ще бъде възможно най-скромна финансово, защото много медии безплатно предоставяли ефирно време и възможност за участие. Според Инициативния комитет не би трябвало сегашната кампания да има платения характер на предизборните изяви.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини "Колко важен трябва да е Пламен Георгиев, проваленият председател на злощастната КПКОНПИ", пише в позиция на Кристиан Вигенин от името на ПГ на "БСП за България"."Подиграха ...
  Новини Само след два дни ще гласуваме, за да изпратим своите представители в Европейския парламент, които ще защитават нашите интереси в голямото европейско семейство в следващите пет ...
  Новини Пълна проверка на 746 къщи за гости, които са построени с евросредства започват МВР, НАП и ДФЗ, обявиха МВР шефът Младен Маринов и министърът на земеделието Румен Порожанов. "От 2015 г. до ...
  Новини Изключително висока е цената в обществената поръчка за наем на машините за изборите. Това мнение изрази пред БНР бившият депутат адвокат Петър Славов. Той посочи, че наемът за една машина ...
  Новини Еврокомисарят по цифрова икономика и общество и водачът на листата на ГЕРБ за предстоящите избори за Европейски парламент Мария Габриел прогнозира победа за нейната партия на ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?