26 Април 2024 г. Петък

Няма да правим безпринципни коалиции, зарече се Станишев

2013-01-06 10:29:08

Не искаме да управляваме сами, каза лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев във връзка с предстоящите парламентарни избори през 2013 г. Той добави, че в следващия кабинет трябва да влязат представители на неправителствени организации, работодателски и браншови организации, синдикати и др.

Станишев се зарече, че няма да прави безпринципни коалиции, ако червените вземат властта, изключи ГЕРБ от списъка на бъдещите си партньори и обяви като приоритет съставянето на национално-отговорно правителство.

 "БСП има мисия - да защити свободите на хората, да възстанови демократична държавност, да спре рекета върху дребния и среден бизнес, да пречупи монополизацията, която се налага като икономически модел, да спре контрабандата и да осигури икономически растеж, доходи и справедливост", категоричен беше лидерът на ПЕС.

Той обаче не даде категоричен отговор на въпроса дали той ще се кандидатира за премиер на България.

Причината да иска партийните кадри да слязат от първия ешалон Станишев обясни с много тежката ситуация, която ще завари следващото правителство.

Според Сергей Станишев шансовете на БСП и ГЕРБ за спечелване на предстоящите парламентарни избори са изравнени. Затова той посъветва хората преди да гласуват, да се попитат дали харесват живота си през последните четири години или не.

 

„Напълно изключвам коалиция с ГЕРБ, защото те нямат нищо общо с традиционната десница. Това е една арогантна партия, която се стреми да остане на власт на всяка цена, цялата държава работи за един много тесен кръг от обкръжението на г-н Борисов”, каза председателят на БСП.

„На предстоящия референдум за развитието на атомната енергетика ще гласувам и ще гласувам с „да”, защото това е първият за 23 години извоюван от хората референдум”, каза още Станишев.

„От ГЕРБ се присламчиха към референдума, след като той им бе наложен, казаха, че са „за”, но без „Белене”. Правят обаче всичко възможно, за да има къса и смачкана медийна кампания, за да не се чуят гледните точки и хората да не излязат да гласуват”, смята лидерът на социалистите. Според него от ГЕРБ са подменили въпроса за референдума, защото ги е страх, че ако в него съществува проектът „Белене”, гласовете ще са ясно срещу политиката на ГЕРБ. „Те искат да няма референдум, да кажат – този референдум се провали”, заяви Сергей Станишев и призова хората да гласуват на 27 януари.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати