28 Март 2024 г. Четвъртък

Плевнелиев имал по-големи гафове от снимката от Колорадо

2013-01-03 13:19:52

Само седмица преди гафа с новогодишната реч президентът Росен Плевнелиев имаше едни доста по-спорни политически действия, заяви журналистът и пиар експерт Найо Тицин пред bTV.

Част от словото на държавния глава, в която той говореше за красивата природа на България, беше илюстрирана със снимка на Скалистите планини в Колорадо, което предизвика широк медиен отзвук и реакция в социалните мрежи.

По думите на Тицин гафът със словото е предизвикал много силна обществена реакция за разлика от подписването на указа за назначаване на главен прокурор, например.

 

Според журналиста много по-спорна постъпка е този указ да бъде подписан в последния час на последния работен ден на държавния глава за годината. По думите на Тицин много от т.нар. проправителствени медии са започнали да обсъждат темата със снимката на планините в Колорадо, защото това е тема, по която е безопасно да се критикува.

Подобна теза изрази и Иван Гарелов, който обясни, че гафът няма особено обществено значение и няма причина да е толкова обсъждан.

Не трябва да обръщаме толкова внимание на техническите гафове, колкото на съдържанието, обясни дългогодишният телевизионен журналист.

Той определи подхода на президента при произнасянето на речта като “чисто снобски“. Плевнелиев не произнесе словото си в президентството, както беше прието досега, а в библиотеката на СУ "Св. Климент Охридски".

Гарелов коментира и дали изобщо трябва да има президентска реч в 23.55 минути. Според него, ако политиците имат да кажат нещо важно, трябва да говорят в друг ден и час.

Оставете хората да се веселят, оставете хората де са отпуснат, допълни Гарелов. По думите му никой не слуша внимателно речта, а тя е просто фон на тържествата.

По думите на Арман Бабикян пък снимките, които са се показвали по време на речта, са били напълно излишни и са приличали на фирмена презентация или на журналистически обзор на годината.

Речта му беше достатъчно добра, за да изпрати послания. Тези кадри ми даваха усещане за журналист, който прави обзор, а Росен Плевнелиев не е това, допълни Бабикян. По негови думи онагледяването било “като за олигофрени“, а стремежът за различност е бил постигнат с обстановката.

Той допълни, че ако трябва да се търсят гафове, може да става думи и за факта, че по време на речта се вижда снимка на Нюйоркската стокова борса. В този момент Плевнелиев говори за световната финансова криза и доходите на българите.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати