Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Дек 6
Начало arrow Бизнес arrow Днес bTV отново спря програмите си за Булсатком

Днес bTV отново спря програмите си за Булсатком

  Print E-mail
2013-01-02 16:50:00
източник: dnes.bg

Днес (2 януари) bTV отново спря разпространението на програмите си в мрежата на сателитния оператор "Булсатком". Причината е търговският спор между двете дружества, които не успяха да сключат договор за 2013 г. заради спор за цената на програмите.

Медията цитира и независимо пазарно проучване, според което "Булсатком" укрива реалния брой на своите абонати.

По-рано днес "Булсатком" също разпространи съобщение до абонатите си, което гласи, че "въпреки усилията ни да бъде постигната нова договореност за приемливи условия в защита на интересите на клиентите ни, сигналът бе преустановен поради изтичане на договора ни с bTV Media Group".

 Операторът заявява още, че сигналът ще бъде възстановен "при достигане на справедливо решение".

 

Изпълнителният директор и основател на "Булсатком" Пламен Генчев увери, че диалог между двете страни има, но до този момент не е сключено нужното споразумение, което да реши казуса им. Той посочи, че в момента се обсмислят и известни компромиси от страна на оператора, които би трябвало да спомогнат да бъде постигната договорка между двете страни. Въпросните компромисни варианти все още са предмет на „закрито обсъждане“ и няма да бъдат оповестени докато не се вземат и крайни решения от ръководствата на двете страни.

„Във времена на икономическа криза решението на bTV да увеличат таксите е изключително неподходящо. Тази тяхна мярка е неправилна и от друга страна – възможно е да създаде порочна тенденция, която да мотивира и други телевизии да поискат увеличение на таксите си, а това би се оказало непосилно за сателитните оператори“, обясни Генчев.

Преди дни bTV излезе с официална информация, че вече е успяла да поднови договорите си с част от сателитните оператори. По повод на това заявление от страна на частната телевизия Генчев заяви, че до този момент не знае за сключването на подобни договори и не е убеден, че тази информация отговаря на истната.

„Възможно е да има сключени „умишлени договори“ с цел да бъде предотвратено пълното отсъствие на bTV сред разпространителите на цифрова телевизия“, коментира той в тази връзка.

Ако „Булсатком“ наистина завинаги прекрати търговските си взаимоотношения с bTV, това би се отразило пряко върху конкурентоспособността на предлаганите потребителски пакети от страна на цифровия оператор.

„За всеки бизнес е важно, особено във времена на криза, да запази броя и качеството на услугите, които предлага на клиентите си. Това разбира се няма как да стане на всяка цена, особено в случая“, категоричен е Генчев.

Основателят на „Булсатком“ коментира още, че подобно търсено увеличение на таксите от страна на bTV би рефлектирало върху почти двойно увеличение на цените на предлаганите пакети за крайните потребители на сателитния оператор.

"Ако се наложи да плащаме исканата от bTV тройно по-висока такса, пакетите, които ще предлагаме на клиентите си, ще трябва да имат почти двойно по-високи цени", обясни още Генчев.

Той уточни, че за времето, в което програмите на медийната група отсъстват от пакетите, клиентите ще плащат по-ниски такси, които варират според пакета програми, броя на приемниците и пакета услуги, които получават клиентите на фирмата.

Припомняме ви, че абонатите на "Булсатком" останаха без достъп до пакета програми на Би Ти Ви на 22 декември. Ден по-късно телевизионният оператор възстанови излъчването с обяснението, че това е временно, защото не иска да остави зрителите си без празнични продукции.

Междувременно наш читател информира в рубриката ни мРепортера, че огромна опашка се извива пред офис на "Булсатком".

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Бизнес
  Новини От днес би трябвало всички шофьори да получават подробни касови бележки на бензиностанциите. Те ще съдържат информация за косвените данъци, платени от търговеца, за продажната стойност и за ...
  Новини От 1 май всеки ще може да провери дали даден онлайн магазин е легален и плаща данъци. От тогава за гражданите ще бъде достъпен регистърът в НАП на интернет търговците, съобщава "Стандарт". ...
  Новини Преговорите между "Инерком България" и "ЧЕЗ груп" относно възможността българската държава да закупи дялове в "ЧЕЗ България" ще се състоят от средата до края ...
  Новини С 10,3% за седмица поскъпна пакет масло от 125 грама. Продуктът добави към стойността си 20 стотинки за периода 2-6 октомври и достигна средна цена в страната от 2,14 лева с ДДС на едро, показват ...
  Новини Бившият член на бордна на директорите на "Терем" АД Стоил Яков заяви пред bTV, че действията на министъра на икономиката Емил Караниколов по отношение на казуса "Дунарит" са ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?