27 Април 2024 г. Събота

Министри да поискат прошка от хората за неизпълнени обещания

2013-01-02 10:10:41
Покаяние в кабинета разпоредил Бойко Борисов. Министрите, които не са изпълнили обещанията си, да излязат пред хората на Сирни Заговезни (17 март) и да им поискат прошка, настоял премиерът. Това пише "Стандарт",като се позовава на членове на правителството.
В срещи с избирателите или чрез медиите провинилите се министри трябвало да обяснят какво им е попречило да изпълнят поетите ангажименти.  
Пролетно почистване във властта замислял още министър-председателят. До март щели да изгърмят шефове на държавни агенции, които не са донесли достатъчно приходи в хазната. До април пък ГЕРБ трябвало да се очисти от хора със спорна репутация, които биха донесли негативи на изборите.
Мнозинство от поне 122-ма депутати е поръчал на ГЕРБ за изборите през юли премиерът Бойко Борисов, пише още "Стандарт", позовавайки се на партийни източници. 
"В никакъв случай не желая втори мандат с "патерици". Ако ще управляваме, да е с пълно мнозинство", отсякъл лидерът пред приближените си. Той наредил до средата на февруари водещите гербери да му представят план как да спечелят втори мандат с мнозинство. Казал им, че трябва да работят за доверието на активните българи от средната класа, които са двигател на икономиката. До април пък от партията трябвало да бъдат отстранени всички съмнителни хора, които биха носили негативи на ГЕРБ на изборите. До март щели да "изгърмят" шефове на държавни агенции, които не са донесли достатъчни приходи в хазната. Според източници от "Дондуков" 1 вероятно отново ще има спор за шефа на митниците Ваньо Танов, за чието бъдеще двамата вицепремиери - Цветан Цветанов и Симеон Дянков, са на различни мнения. Първият смята, че трябва да бъде сменен, а вторият го защитава.
Министрите да изпълнят обещанията си и да завършат започнатите проекти, си пожела Борисов пред "Стандарт" в навечерието на 2013 г. Той заяви още, че очаква много повече пари от еврофондовете. А запазването на финансово-икономическата стабилност определи като най-важната за новата година задача.
Кабинетът започва новата година с ударно решаване на натрупани точки. Една от най-важните ще е на екоминистъра Нона Караджова. Става дума за нова наредба, която засяга фирмите за рециклиране на стари автомобили. Според промените те ще трябва да предоставят банкова гаранция, за да могат да извършват дейността си.
И за регионалното министерство 2013 г. ще е пикова. По план предстои довършване на магистрала"Тракия" и продължава работата по магистрала "Марица"Струма", изграждането на обходите на Враца, Монтана, Габрово, Западната дъга на софийския околовръстен път, Северната скоростна тангента на софийското околовръстно, пътя София-Калотина.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати