19 Април 2024 г. Петък

С концерти на открито в страната посрещат новата 2013-та

2012-12-31 17:07:49

Много български градове ще посрещнат новата 2013 г. с концерти на открито тази вечер. 
В 22.00 часа на площад „Княз Александър I" в Софияще започне празничен концерт-спектакъл „Сцена под звездите". В програмата участват Йорданка Христова, Ирина Флорин, Графа, АКАГА, Берковската духова музика, Гуна Иванова, Ангел и Моисей, Богомил, Рафи. Водещи на шоуто ще бъдат Мария Силвестър, Силвестър Силвестров и Александър Сано. Тази година са предвидени награди за хората, облечени в карнавални костюми.

Празничната новогодишна програма в Пловдив започва в 22.00 часа на площад „Стефан Стамболов".

Традиционният новогодишен концерт във Варна ще се проведе в 22.30 часа на площад „Независимост". В него участие ще вземат фолклорен ансамбъл „Магда Пушкарова", народните певци Величка Станева и Георги Германов, варненската поп певица Десислава Добрева. Настъпването на Новата 2013 година варненци ще посрещнат с фолклорен ансамбъл „Девня". Звездата на вечерта ще бъде Джо Лин Търнър (бивш вокалист на Рейнбоу и Дийп Пърпъл). След него ще пее Миро, а от 02.50 часа на сцената ще се качи DJ Тони Рей от Румъния.

От 23.00 часа и на площад „Тройката" в Бургас ще започне новогодишен концерт. В него ще участват група П.И.Ф., Любо от група „Те" и ПФА „Странджа". Водещ на концерта ще бъде Георги Мамалев.

Община Велико Търново също организира посрещане на Новата година под звездите. Тържеството ще се проведе пред сградата на общината. Осигурени са 1 т бира, 10 печени прасета, 1000 баници с късмети, 1000 вафли, 200 л червено вино. Новогодишната програма ще води Наско от „БГ радио" и ще участват фолклорна танцова формация Денислав Кехайов, поп-фолк изпълнителят Константин и група „БТР".

От 23.00 часа на пл. „България"- Амфитеатъра в Смолянще започне народно веселие „Честита Нова 2013 г."

В 11.00 часа на площад „Свобода" в Добрич ще започне концертът „Сурва, сурва!"

В 23.00 часа на площад „Георги Измирлиев" в Благоевград ще започне празничен концерт-спектакъл на ансамбъл „Пирин". Точно в полунощ заря и пиротехнически ефекти ще осветят небето над областния град, за да отбележат началото на 2013 година.
Водещ на новогодишния концерт ще бъде актьорът Николай Кимчев, а за всички гости на спектакъла ще има по чаша червено вино.

Като част от празненствата, своите песни ще представят Георги Гоцев, Руска Стоименова, Иван Гоцев, Кирил Костов, Стойка Германова, Димана Боянова, Стоян Джельов, Надя Андонова, Павлина Теова, Елена Валеова, Захари Костов, Христо Бачев и Йорданка Гунчева. В 23.15 часа на площада пред община Ямбол ще започне празнична програма по случай настъпването на новата година.

От 23.00 часа на площада във Видин общината организира тържествено посрещане на Нова година.

В 23.00 часа на площад „Севтополис" в Казанлък ще започне празничен концерт.

Жителите и гостите на Русе ще изпратят 2012 година с музика и празнични фойерверки. Програмата, организирана от общината, ще започне около 22.30 ч. на централния площад. В концерта ще участват оркестърът и солистите при Фолклорният танцов театър „Найден Киров", младата русенска банда 5-6 BoyZ и Дивна Станчева. Специален гост тази година е една от най-успелите и популярни български групи Deep Zone Project. В последните минути на 2012-та Новогодишно послание ще произнесе кметът на община Русе Пламен Стоилов.

30 минути преди полунощ започва празникът в Разград. За доброто настроение на жителите и гостите на града ще се грижи Капанският ансамбъл. Тържествата ще са на площад "Независимост" пред Общинския културен център.

Под открито небе ще посрещнат Новата година жителите на Търговище. Традиционният празник ще започне в 23.00 ч. на площад „Свобода". Общинската администрация е подготвила празнични илюминации. За празнуващите ще има безплатно бяло и червено вино. Концертна програма ще изнесе оркестър „Канарите".

Общоградското посрещане на 2013 година в Дулово започва от 23.30 ч. в центъра на града. Точно в олунощ ще прозвучи приветствието на кмета на общината. От местната администрация са подготвили и музикална програма с вино и почерпка.

Изпращането на 2012-та и посрещането на Новата година в Кубрат ще бъде съпроводено с традиционното тържество под надслов „С баница за късмет и с вино за берекет". Началото е от 23.00 ч. на площада.

В 23.30 ч. започват празненствата на открито в Попово. Те ще се проведат на площад "Александър Стамболийски" пред сградата на общината. За жителите и гостите на града е осигурено безплатно вино.

Тържеството за посрещане на Новата година в Силистразапочва 45 минути след полунощ на централния площад. Пожелания към жителите на Силистра ще отправи кметът на общината, а в празничната програма ще се включи оркестър „Истър" с ръководител Димитър Русев.

Контролът в новогодишната нощ ще бъде затегнат. На веселията по площадите в цялата страна няма да се допускат хора с пиратки и стъклени бутилки.

От община Пловдив предупредиха, че на открито е позволено само пиенето на шампанско, вино и бира. И в Стара Загора от общината припомнят, че е в сила забрана за употреба на алкохол на открито.

Санкциите за пиратки и бомбички са от 50 до 5000 лева.

От служба "Контрол върху общоопасните средства" съветват хората, които притежават оръжие, да го оставят на определеното място за съхранение. Глобата за неправомерната му употреба, особено в пияно състояние, е до 2 хиляди лева и лишаване до 1 година от правото за носене на оръжие.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати