29 Март 2024 г. Петък

Би Ти Ви връща сигнала към "Булсатком" за празниците

2012-12-23 17:07:14
"Само заради вас, верните наши зрители, връщаме сигнала си към Булсатком за предстоящите празници, считано от днес, 23 декември, 16 часа", заявиха от Би Ти Ви.

Междуфирмен спор между "Би Ти Ви Медиа груп" и сателитния оператор "Булсатком" остави абонатите му без достъп до програмите на телевизията.

Сигналът е спрян в три часа сутринта на 22 декември и причината според Би Ти Ви е, че "Булсатком" системно не плаща задълженията си, които са в големи размери. Вчера към Би Ти Ви Медиа груп се присъедини и телевизията ТВ7, която обяви че отказва достъп на "Булсатком" към каналите на ТВ7 и "Супер 7" от полунощ на 23 декември. Според двете компании "Булсатком" системно не изплаща задълженията си и декларира по-малък от реалния брой абонати, с което допълнително сериозно ощетява възможностите на телевизионните канали за инвестиции в ново, качествено съдържание. И двете компании обявяват, че ще възобновят сигнала след като операторът погаси задълженията си, а преговорите по договора за 2013 г. приключат успешно.

Междувременно, Българската асоциация на кабелните и комуникационни оператори (БАККО) обяви, че нейните членове също няма да излъчват програмите на Би Ти Ви "поради едностранното прекратяване на договорите от страна на медийната група".

Членове на асоциацията са 21 компании, между които "Виваком", "Близу", "МСАТ кейбъл", "Нетера", се вижда от сайта й. Според съобщението участващите в сдружението държат 40-процентен дял от пазара на платената телевизия.

"Ако Булсатком не гарантира промяна в търговските си практики към нас в предстоящите дни, твърде вероятно е да не успеем да подпишем нов договор с тях от 1 януари 2013 г. за излъчването на програмите на "Би Ти Ви Медиа Груп", съобщиха от компанията и обещаха, че екипът им ще работи по празниците, за да разреши проблемите с кабелния оператор.

От БАККО заявиха вчера, че "Би Ти Ви Медиа Груп" са сменили условията към операторите. "Задължителен пакет от всичките 6 програми на Би Ти Ви без възможност за закупуване на права върху една или няколко от тях и нови неизпълними условия без наличието на прозрачна тарифа с ясни принципи на ценообразуване, са причина за възникналия спор между оператори и медията", се казва в съобщението на сдружението.

"Поставените от Би Ти Ви нови изисквания към някои от операторите са на път да ги принудят да увеличат драстично цените на крайните потребители", предупреждават доставчиците.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Технологии


Новини
През тази нощ, в 3:00 ч. превъртяхме часовниците с един час напред по лятното часово време.Припомняме, че смяната на астрономическото време с лятно беше въведена с цел икономия на р ...
Новини
През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ск ...
Новини
Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирм ...
Новини
Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руск ...
Новини
Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати