26 Април 2024 г. Петък

Какви подаръци си поискаха родителите от Дядо Коледа?

2012-12-22 13:23:49
Не си поплюва днешното младо поколение – три дни преди Коледа затрупа добрия старец с 3900 електронни писма през пощенската му кутия в детския сайт Az-deteto.bg. В тон с формулата за успехи в живота децата настояват за подаръци и добрият старец ги носи. Покрай малчуганите в писането на писма с желания се включиха и техните родители, баби и дядовци.

В представата на малки и големи Дядо Коледа е нещо средно между пластичен хирург, банков факир, лекар, министър на труда и социалните грижи, на образованието – направо се доближава до представата за Дядо Боже. А ние възрастните, само ще възкликнем: „Ех, ако беше толкова лесно!“.

Освен материалните желания една от най-сърцераздирателните молби е за здраве: „Моля ти се, излекувай братовчед ми, който е болен от диабет. Ако не го направиш, тогава не си Дядо Коледа!“ И. 10 г.

На 12 години едно момиче иска да е богата и хубава. 

„През новата година да срещна по-малко лоши хора и да имам спорна работа“. Т. 34 г.

„Привет Дядо Коледа, бях добър цялата година и много послушен, помагам на жената, водя детето на танци и желая за подарък един джип Нисан Кашкай." Н. 34 г.

„Мили Дядо Коледа, моля те помогни на моето детенце Яна да я приемат в предучилищна група в нашия район, защото не й харесва там, където ходи, и само плаче, защото мястото е далече и детето ми мръзне сутрин по спирките, докато чакаме градския транспорт. А има цели 3 места във въпросната детска градина, но директорката не иска да я запише, защото била дала някакъв бюджет за децата, а от инспектората ми казват че не зависело от тях. Моля те нека спре вече тази бюрократщина и бюробаджанащина!" В., 38 г.

„Мили дядо Коледа, моля те донеси ми лека кола, няма значение марката . Аз ще слушам много и обещавам да не се карам на Тошко. Много, много ще слушам." М. 38 г.

„Здравейте, Дядо Коледа! Пише ви едно пораснало дете! Казвам се Ивка. От малка вярвам в Дядо Коледа и винаги съм искала да се свържа с вас, да ви напиша писмо дори. Сега имам тази възможност и искам да ви помоля да ми изпратите лаптоп за празниците, за да мога с него да зарадвам децата от 4-и клас в град Стражица, където в момента преподавам. Това ще е най-хубавият подарък за децата от този клас, защото освен да се учат, ще могат и да играят. Много Ви обичаме и искрено се надяваме на подарък!" И. 27 г.

„Скъпи Дядо Коледа, знам, че далеч не съм най-послушната, но съм искрена и признавам грешките си. Обичам семейството си и заради тях се преместих обратно в Европа. Обичам приятелите си и заради тях съм постоянно на път или в срещи с тях. Тази година те моля да ми донесеш любов – истинска и споделена. Искам да съм с мъжа, който да е достоен партньор, който истински да ме обича и да бъде честен, умен и работлив. За да съм най-накрая послушна и да спра да шествам из света. Мерси." А. Н. 30 г.

„Скъпи Дядо Коледа, аз съм малко голяма да ти пиша, но все пак реших да пробвам. Казват, че трябва да се пробва, за да разбереш... Аз не бях много добра тази година, нараних хора, които ме обичат, и отказах нещата, които ми предлагаха... а сега искам точно тези неща... повече от всичко на света! Искам да знам дали е вярно, че когато загубиш някого, идва някой друг по-истински на неговото място, с когото ще ти е по-лесно, ще си по-щастлива и ще си по-обичана? Ако е така аз си пожелавам да ми го изпратиш. Това искам." Н. 31 г.

„Мили Дядо Коледа, както всички деца и аз нищо, че съм малко попораснало дете имам своите желания за най-хубавия християнски празник! Мечтая си за една кратка екскурзия от 4-5 дни в Гърция или в Хърватска за празниците или за рождения ми ден, ако съм заслужила, нека я получа като подарък от своите близки. А може и една екскурзия до Берлин, знам, че и Ивайло много ще се зарадва. Благодаря ти много, мили дядо, знам, ти сбъдваш такива искрени желания! С поздрав най-сърдечен." С., 53 г.

„Скъпи Дядо Коледа, за Коледа искам няколко неща - разходка в мола за около 3 часа с бюджет 200- 300 лв. :) - Шоколад мноооого !!!! (бонбони, бисквити и т.н.) - Едно много яко яке на Roxy, ако искаш го купи от Спорт Депо :))) Горе-долу това е :)) Мерси предварително :)) С обич." А 15 г.

А вие какво си пожелахте за Коледа?
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати