24 Април 2024 г. Сряда

Грижим се за хората, рече Борисов и откри кръстовище на две нива в София

2012-12-22 11:43:22

Кръстовището на две нива на бул. "Акад. Иван Гешов" и ул. "Георги Софийски" в София вече е в експлоатация. Новият "пробив" беше пуснат предсрочно, преди да е положен финалният пласт от асфалт.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова уточни, че през март движението отново ще бъде спряно, но за кратко, за да се положи последният пласт от пътната настилка. За целта температурите трябва да са над пет градуса.

Първи през новия "пробив" премина премиерът Бойко Борисов, който каза, че с такъв тип пътни съоръжения градът придобива друг облик. Министър-председателят увери, че скоро в София ще има още няколко подобни кръстовища.

"Докато минават и виждат, че се строи, а не стоят багерите на едно място, хората знаят, че след 5-6 месеца ще имат придобивка, която ще ползват за десетилетия. Това беше последното ми обещание, което ми тежеше много", каза Борисов.

По думите му в кризата се строи бързо. "Виждате, издават обектите за по 4-5 месеца напред, за да може фирмите да кандидатстват за други обекти. Вече не им е така спокойно да се мотаят, а точно обратното – бързат да направят обекта, за да могат да отидат на следващия", допълни премиерът.

Новост в съоръжението са шумоизолиращи панели, купени от Австрия за около половин милион лева. Осветлението е също ново, посадени са и 360 дървета . Цялата инвестиция е за близо 12 милиона лева.

"Много ми харесаха тези звукоизолиращи панели, те се правят от дървесина и от отпадъчни материали. Австрийски са. Ще разговарям с Лили Павлова да бъдат ползвани за други магистрали и пътища", прехласна се Борисов.

"Грижим се за хората. Това е и демокрацията. Спомняте си, че тук преди минаваше влак навремето и никой не протестираше, че му шуми влакът. Сега правим панели, за да могат хората, които живеят тук, не само да се радват на тази красота, но и да не им шуми", изтъкна още той.

Фандъкова и Борисов казаха, че вече се подготвят документи за изграждането на завод за отпадъци, като се очаква през януари този етап от процедурата да приключи.

"Повече няма да ме хванете да се произнеса", беше коментарът на Борисов по повод на избора на Сотир Цацаров за главен прокурор.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати