28 Март 2024 г. Четвъртък

Борисов готов с оставка при отмяна на забраната за пушене

2012-12-15 16:46:25

Премиерът Бойко Борисов заговори за оставка, ако депутатите му гласуват „за" връщане на по-либералния режим за пушене.

"Абсолютно сме против да падне забраната. Да се надяваме, че няма да ме карат да ходя пак с оставка на следващото гласуване”, заяви премиерът пред Дарик. Той припомни как депутатите на ГЕРБ не гласуваха първия път Закона за конфискацията и той падна.

”Имаше тежко отражение в Брюксел за това. При следващото гласуване аз си бях написал оставката до председателя на Народното събрание и отидох в парламента да видя как ще гласуват моите депутати. Да се надявам, че преди изборите няма да ме накарат по-рано да я свърша тази работа. Затова се надявам да се съобразят с моето мнение. Ние, като партия, сме поели да пазим здравето на хората", допълни Борисов.

През последните седмици темата с отмяната на пълната забрана за тютюнопушене излезе на преден план. Тази седмица парламентарната здравна комисия отхвърли идеята за либерализация на режима на двама независими народни представители, но подобно предложение беше внесено и в икономическата комисия. Предстои то да да се разгледа.

Днешното изявление на Борисов силно противоречи на изказването му от преди седмица в студиото на bTV. Тогава той се изказа в полза на либерализацията и обясни, че е за да се пуши след 22.00 часа в заведенията.

Тогава Борисов беше категоричен, че депутатите трябва сами да решат. През следващите дни мнението на премиера започна да се променя и той се изказа в полза на забраната, но пак повтори, че депутатите трябва да решат.

Ако ГЕРБ спечели следващите избори, Симеон Дянков ще бъде отново финансов министър на България, обяви Борисов. „Много хора го мразят, но той се справя много добре”, категоричен бе премиерът.

Борисов за пореден път обясни, че ГЕРБ е категорично против строежа на нова атомна централа на площадката край Белене заради непосилната й цена.

"Имаме прекрасна, сигурна и, дай Боже, още дълги години да работи ядрена централа в „Козлодуй". Там имаме електропреносна система, имаме прекрасни инженери, имаме Пети и Шести реактор, хилядници, на които може да им се удължи животът и естественото място е да си дойде Седми реактор на мястото на Първи, Втори, Трети и Четвърти, които са спрени, в последствие Осми. Това е политиката на ГЕРБ", уточни Борисов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати