24 Април 2024 г. Сряда

ГЕРБ искат да разпилеят протестния вот!

2012-12-08 16:50:14

ГЕРБ искат да разпилеят протестния вот, за да продължи същото. Това каза председателят на БСП Сергей Станишев на днешното заседание на Националния съвет на партията.

Вече се роят инженерни проекти на управляващите, посочи той. Станишев отбеляза, че не се радва на това, което се случва на СДС, които са традиционни опоненти на БСП. СДС е символ и марка, отбеляза той. Получава се така, че едва ли не ГЕРБ управляват СДС, купуват цели партии, правят коалиции - "Ярешки" (бел. ред. коалицията между Яне Янев и Веселин Марешки), каза Станишев.

На изборите искаме да сложим край на прехода, на неговите деформации, заяви лидерът на БСП. Той отбеляза, че социалистите искат да дадат нова перспектива за България като европейска социална държава. Затова според него е необходимо да спечелят доверието на избиратели извън ядрото и периферията на БСП.

Протягаме ръка на всеки българин, който е готов да има лична ангажирана позиция, защото демокрация се гради с ангажирана позиция, а не с очакване на поредния месия, посочи той.

Искаме промяна на тази власт, да отстраним ГЕРБ от управлението, но е важно да обясним защо, посочи лидерът на БСП. Според него "да свалим тях , за да дойдем ние" не е достатъчно мотивиращо за много от гражданите. По думите на Станишев настоящата власт лично разпределя порциите в икономиката на всички нива и резултатът е бедността и унищожаването на малкия и среден бизнес. Това правителство превърна България в гето на бедността в ЕС, отбеляза той. По думите му ГЕРБ са подменили истината със самохвалство.

БСП ще прави чрез екзит пол паралелно преброяване на гласовете на 100 хиляди участници в националния референдум за развитието на ядрената енергетика, реши Националният съвет на партията на днешното си заседание. Социалистите планират да пуснат клипове в медиите и видеореклами в социалните мрежи, да организират две кръгли маси и да сформират мобилни групи за агитация "от врата на врата".

Лидерът на БСП Сергей Станишев коментира, че в публичното пространство циркулира твърдението, че БСП и ГЕРБ са от едната страна на барикадата. Затова според него трябва да се внесе разяснение по въпроса. ГЕРБ се присламчиха към референдума, за да не бъдат бити, отбеляза той.

Националният съвет на БСП реши още заседанието на 48-мия Конгрес на партията да се състои на 16 февруари от 11.00 часа в зала 1 на НДК. На него ще бъде обсъдена обстановката в страната и ще бъде приет политически документ за участието на БСП в парламентарните избори през 2013 г. - доклади на Станишев.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати