25 Април 2024 г. Четвъртък

Бюджет 2013 е възможно най-добрият, уверен е Борисов

2012-12-06 16:23:21

Премиерът Бойко Борисов определил бюджета за 2013 година като възможно „най-добрия за парите, с които разполагаме“. 

Ще има повече пари за образование, за здравеопазване, много пари за култура, археология, инфраструктура, и за всичко останало. Този бюджет ще позволи намаляване на безработицата и откриването на нови работни места“, заяви премиерът при посещението си в Царево. 

„Когато Германия започва да слиза надолу - с много държави, които са свързани с нея и с нейната икономика, се случва същото. Затова правим и такъв консервативен бюджет, защото искаме да си пазим финансовата стабилност“, обясни Борисов.  

По думите му на България никой никога няма да й помогне, ако не си свърши работата сама.

Правителство още в началото дало 1 милиард лева за пенсии при най-голямата криза и дефицит в бюджета. 

„Иска ми се още да има, но съм сигурен, че ако продължим със същата дисциплина, следващата година страната ни ще стане много по-добро място за живеене“, увери премиерът.  

На въпрос дали ще зарадва пенсионерите за Коледа, Борисов заяви, че ако има пари - с удоволствие, но ако няма пари - няма да изложим на риск фиска”. 

Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова откриха общинския исторически музей в Царево. 

На церемонията присъстваха и директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров и кметът на Царево Георги Лапчев. 

Новият исторически музей е финансиран изцяло със собствени средства от общинския бюджет в размер на 1 242 840 лева и дарение от 107 415 лева за художествено пространствено оформление. 

След официалната церемония премиерът Борисов и придружаващите го лица разгледаха експозицията, в която са изложени различни археологически открития, намерени в района на Царево.

Министър Лиляна Павлова каза, че има още една добра новина за Бургаски регион, тъй като днес предсрочно 10 дни е пуснат пътният възел на магистрала "Тракия" при Карнобат. 

Строителният министър съобщи, че до края на годината правителството поема ангажимент да бъде готов и ремонтът на пътя Царево-Ахтопол. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати