23 Април 2024 г. Вторник

Пътната обстановка в страната

2012-12-04 08:18:03

В цялата страна и в София пътищата са почистени и обстановката е спокойна, увери министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова пред БНТ. 

700 снегорина са чистили републиканската мрежа през нощта. Проблем има с тежкотоварните автомобили, които не спазват ограниченията.

Около 20 ТИР-а са били аварирали на Прохода на републиката, защото са били без вериги. Проходът вече е отворен и няма бедстващи автомобили.  

 "За съжаление, ние ставаме заложници на невъзпитани шофьори на ТИР-ове вече поредна зима", подчерта Павлова. Тя напомни, че ТИР-овете, трябва да се движат задължително с вериги.  

Тежкотоварни камиони, необорудвани със зимни гуми, са причинили затруднение на движението по пътищата на 
Великотърновска област тази сутрин, съобщи областният управител Пенчо Пенчев.

По думите му аварирали камиони са блокирали за известно време движението в района на село Моравица, община Стражица, по главен път София-Варна, в участъка на разклона за село Пушево и в Прохода на Републиката на два километра след Предела в южна посока. 

Междувременно кметът на София Йорданка Фандъкова лично се увери, че всички улици за масов градски транспорт в столицата са почистени през нощта. Избутване на натрупания сняг е имало само в крайните райони. 

Проблеми с почистването е имало само в няколко крайно района на града – Кремиковци, Владая, Княжево и Младост.

„Кремиковци все още се почиства заради навяванията. Автобус 118 не ходи до крайната си спирка – на гара Яна завърта. Някои от фирмите ще понесат санкции заради забавянето, особено в Младост и Владая. Не съм доволна и от почистването на спирките и подлезите – там съответните фирми също ще понесат санкции – основно неизплащане на всички средства”, обясни градоначалникът пред bTV  и добави, че по улиците в готовност остават 102 снегопочистващи машини.

Според шефа на пътната агенция инж. Лазар Лазаров санкции ще има за малък брой фирми, почиствали пътищата у нас - главно в района на София и Стара Загора.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати