25 Април 2024 г. Четвъртък

Дали ГЕРБ е успяла партия зависи от парламентарните избори през 2013

2012-12-03 16:17:49
От гласуването на референдума за развитието на ядрената енергетика у нас и най-вече от парламентарния вот през 2013 г. ще зависи стабилното продължаване на реформите в страната, които започнаха парламентарната група и правителството на ГЕРБ. 

Това се казва в поздравление на премиера Бойко Борисов и вицепремиера Цветан Цветанов по повод шест години от създаването на ГЕРБ. И двамата са на посещение в САЩ, но чрез пресцентъра на партията те се обръщат към своите симпатизанти. 

"Знаем, че част от реформите са трудни и тежки, но сме уверени, че те са единственият път за модернизирането и оптимизирането на неефективните системи, които наследихме от безотговорните управления преди нас. Убедени сме, че след като повече от 20 години всякакви политици се подиграваха с надеждите на хората, българските граждани повече няма да позволят да бъдат лъгани от псевдоуправленци, новопоявили се проекти със съмнителни цели или провалени политици", заявяват те. 

Според тях въпреки трудностите ГЕРБ успешно реализира своите приоритети, насочени единствено към повишаването на стандарта на живот на българите и подобряването на конкурентоспособността на икономиката. 

Управляващите доказали, че не правят компромис с грешките, „всеки носи отговорност за действията си и не разпъваме политически чадър над никого“, се посочва още в обръщението. 

За ГЕРБ основна задача в месеците до изборите е да обясняват на хората смисъла на реформите. 

„За да неутрализираме манипулациите на БСП, които разчитат единствено на метода, като повторят една лъжа 100 пъти, да я превърнат в истина, трябва да показваме на българските граждани това, което сме изградили за тях“, посочват Борисов и Цветанов и изреждат значими според тях за обществото проекти. 

Сред тях са метрото в София, околовръстното шосе, кръстовищата на две нива в големите градове, магистралите „Тракия“, „Струма“, „Марица“, „Люлин“, ремонтираните пътища, новопостроените училища, детски градини, спортни зали и църкви в цялата страна, новите пречиствателни станции и подменената канализация, обновените площади, театри и опери, ремонтираните болници и осигурената модерна медицинска апаратура, модернизираните жп линии, пристанища и летища. 

„Всички тези неща трябва да бъдат показвани и трябва да напомняме на хората, че са построени за първи път от 20 години насам, защото целта на ГЕРБ е европейските средства да стигат до всеки един българин, а не да отиват за комисионни или в джобовете на корумпирани чиновници. Всичко, което сме построили и осигурили за хората, се вижда и ще остане, а лъжливите думи на някои псевдокритици ще отлетят“, смятат премиерът и вицепремиерът. 

Управляващите признават, че все още имат много работа относно борбата с престъпността. 

Но все пак те отчитат като успехи спирането на отвличанията заради хващането на „Наглите“ и завеждането на дела. Същата е съдбата и на „Килърите”, „Октопода”, „Крокодилите”, „Дедесарите”, „Лихварите”. „Всички тези дела са поредното доказателство, че сигурността на гражданите и борбата с корупцията също са наш основен приоритет, от който няма да отстъпим“, посочват управляващите, но пропускайки да отбележат, че нито едно от знаковите дела не е приключило. 

Борисов и Цветанов отбелязват като успехи и връщането на доверието на Брюксел в България. „Положителните оценки за всички наши действия са поредното доказателство, че пътят, по който вървим, е правилен“, посочват те в поздравлението си само месец след като Брюксел ни заплаши с извънреден мониторингов доклад заради скандала „Московска“, който все още не е отшумял. 

„Навлизайки в поредната предизборна кампания, сме длъжни да продължим да следваме нашите основни принципи и ценности, независимо от порочните действия, които вероятно ще срещнем. Ще продължим да бъдем при хората, защото демокрацията изисква да чуваме мненията им, но без да ги подвеждаме с евтиния популизъм на социалистите“.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати