Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Фев 29
Начало arrow Политика arrow Дали ГЕРБ е успяла партия зависи от парламентарните избори през 2013

Дали ГЕРБ е успяла партия зависи от парламентарните избори през 2013

  Print E-mail
2012-12-03 16:17:49
източник: dnes.bg

От гласуването на референдума за развитието на ядрената енергетика у нас и най-вече от парламентарния вот през 2013 г. ще зависи стабилното продължаване на реформите в страната, които започнаха парламентарната група и правителството на ГЕРБ. 

Това се казва в поздравление на премиера Бойко Борисов и вицепремиера Цветан Цветанов по повод шест години от създаването на ГЕРБ. И двамата са на посещение в САЩ, но чрез пресцентъра на партията те се обръщат към своите симпатизанти. 

"Знаем, че част от реформите са трудни и тежки, но сме уверени, че те са единственият път за модернизирането и оптимизирането на неефективните системи, които наследихме от безотговорните управления преди нас. Убедени сме, че след като повече от 20 години всякакви политици се подиграваха с надеждите на хората, българските граждани повече няма да позволят да бъдат лъгани от псевдоуправленци, новопоявили се проекти със съмнителни цели или провалени политици", заявяват те. 

Според тях въпреки трудностите ГЕРБ успешно реализира своите приоритети, насочени единствено към повишаването на стандарта на живот на българите и подобряването на конкурентоспособността на икономиката. 

Управляващите доказали, че не правят компромис с грешките, „всеки носи отговорност за действията си и не разпъваме политически чадър над никого“, се посочва още в обръщението. 

За ГЕРБ основна задача в месеците до изборите е да обясняват на хората смисъла на реформите. 

„За да неутрализираме манипулациите на БСП, които разчитат единствено на метода, като повторят една лъжа 100 пъти, да я превърнат в истина, трябва да показваме на българските граждани това, което сме изградили за тях“, посочват Борисов и Цветанов и изреждат значими според тях за обществото проекти. 

Сред тях са метрото в София, околовръстното шосе, кръстовищата на две нива в големите градове, магистралите „Тракия“, „Струма“, „Марица“, „Люлин“, ремонтираните пътища, новопостроените училища, детски градини, спортни зали и църкви в цялата страна, новите пречиствателни станции и подменената канализация, обновените площади, театри и опери, ремонтираните болници и осигурената модерна медицинска апаратура, модернизираните жп линии, пристанища и летища. 

„Всички тези неща трябва да бъдат показвани и трябва да напомняме на хората, че са построени за първи път от 20 години насам, защото целта на ГЕРБ е европейските средства да стигат до всеки един българин, а не да отиват за комисионни или в джобовете на корумпирани чиновници. Всичко, което сме построили и осигурили за хората, се вижда и ще остане, а лъжливите думи на някои псевдокритици ще отлетят“, смятат премиерът и вицепремиерът. 

Управляващите признават, че все още имат много работа относно борбата с престъпността. 

Но все пак те отчитат като успехи спирането на отвличанията заради хващането на „Наглите“ и завеждането на дела. Същата е съдбата и на „Килърите”, „Октопода”, „Крокодилите”, „Дедесарите”, „Лихварите”. „Всички тези дела са поредното доказателство, че сигурността на гражданите и борбата с корупцията също са наш основен приоритет, от който няма да отстъпим“, посочват управляващите, но пропускайки да отбележат, че нито едно от знаковите дела не е приключило. 

Борисов и Цветанов отбелязват като успехи и връщането на доверието на Брюксел в България. „Положителните оценки за всички наши действия са поредното доказателство, че пътят, по който вървим, е правилен“, посочват те в поздравлението си само месец след като Брюксел ни заплаши с извънреден мониторингов доклад заради скандала „Московска“, който все още не е отшумял. 

„Навлизайки в поредната предизборна кампания, сме длъжни да продължим да следваме нашите основни принципи и ценности, независимо от порочните действия, които вероятно ще срещнем. Ще продължим да бъдем при хората, защото демокрацията изисква да чуваме мненията им, но без да ги подвеждаме с евтиния популизъм на социалистите“.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро и днес си е написал оставката, без да я съгласува с някого, но и без да опъва ластици, както се изрази по аналогия с думите на ...
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  Новини Слави Трифонов учреди партията си с новото име "Има такъв народ", съобщи БНР. На учредителното събрание не бяха допуснати представители на медиите. Присъствали са 808 делегати, при ...
  Новини Не искам да се надлъгваме с това кой водомер на коя територия е. Ще си получат актовете. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред БНТ по повод ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?