27 Април 2024 г. Събота

Преглед на печата днес

2012-11-29 06:35:18

Проекти.

„Стандарт":

ТЕЦ и пристанище за въглища край Резово

Пристанище за въглища и ТЕЦ ще вдигнат турски инвеститори до най-чистото място от българското Черноморие - Резово. Въглищата са в основата на турската енергетика, затова и в порта ще бъдат внасяни такива от Украйна. Това обаче може да унищожи родния туризъм в региона. Секторът е основният, който може да изведе икономиката в моменти на криза, обясни президентът Росен Плевнелиев.
Той е на двудневна официална визита в Турция. Обсъдил е проекта с турския си колега Абдуллах Гюл и с премиера Реджеп Ердоган. От турската страна са го уверили, че ще бъдат спазени всички екологични изисквания.

 

Дело.

„24 Часа":

Агент 005: Ахмед Муса Ахмед има наказателен отряд, нападат хора

Ахмед Муса Ахмед има наказателен отряд от около 10 души, които нападат хора. През миналата година групата нападнала момчета - християни. Едно от пострадалите е било даже в болница. Ахмед е и най-богатият в ромската махала в Пазарджик. Както и по-рано сме писали, той е сред основните обвиняеми по процеса за радикален ислям.
Скандалните данни по-горе изскочиха от думите на защитен свидетел 005 пред Окръжния съд в Пазарджик днес.
Според разказа му, през 2005 година в ромския квартал в града, където и той живее, е започнало разделението между жителите.

 

Бонуси.

„Дума":

Членове на Комисията за дискриминация връщат бонусите

Членовете на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) ще върнат бонусите, които са си раздали, за да се сложи край на негативното отношение на обществото към институцията, обяви вчера председателят й Анна Страшимирова. "Ние се отказваме от нашите възнаграждения и ще ги върнем в бюджета", обяви тя.
Преди два дни стана ясно, че новосформираният състав на комисията си е раздал бонуси от хиляди левове. По думите на Страшимирова допълнителните възнаграждения са по 3000 лв., а не 7000 лв., както твърдяха източници от комисията. Самата Страшимирова е получила 3150 лв. Раздадените пари са спестени от фонд работна заплата от незаети шест бройки, както и от служители, които са напуснали администрацията поради пенсиониране или по взаимно съгласие.

 

ЦЕРН.

„Новинар":

Обучаваме медици в ЦЕРН с европари

Български медици да бъдат изпратени на обучение в научния център в ЦЕРН в Австрия. Тази възможност са обсъдили премиерът Бойко Борисов и директорът на ЦЕРН Ролф Хойер.
Парите за обучението могат да се вземат от различните еврофондове. Двамата са разговаряли и как адронната терапия на ЦЕРН може да се използва в медицината и от болниците у нас. Това е новият метод за унищожаване на тумори.
Борисов и Хойер са обсъдили и възможността за построяване на център за адронна терапия у нас, финансиран със средства от Европейския съюз и с помощта на ЦЕРН.

 

БПЦ.

„Труд":

Кирил Варненски: Патриархът не трябва да е агент

Духовниците с агентурно минало не трябва да се кандидатират за патриарх. Това си мнение изрази временно оглавяващият Българската православна църква митрополит Кирил Варнески пред БТВ.
„Воля Божия за всичко". С тези думи той коментира въпроса дали е готов да стане патриарх на 24 февруари. Всеки митрополит може да участва в избора, при условие, че отговаря на изискването за възраст, каза още дядо Кирил.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати