26 Април 2024 г. Петък

Думите на Станишев отлитат, направеното от нас остава!

2012-11-28 15:20:08

Премиерът Бойко Борисов отново повтори тезата си, че „направеното от ГЕРБ остава“. Повод за това даде откриването на  новото кръстовище на две нива при Телевизионната кула в София. 

„Да кажа още веднъж на Станишев – думите му отлитат, не ги чувам, направеното от нас остава“, заяви Борисов по време на церемонията. 

„Догодина правим Семинарията, до края на годината ще стане кръстовището на Военномедицинския институт, а сега – Северната тангента, всичко е платено, в момента се проектира. Мечтите на много поколения софиянци да имат метро, Южна дъга, кръстовища, естакади и подземни паркинги се видя, че са изпълними”, отчете премиерът.

Кръстовището при Телевизионната кула е пуснато три месеца предсрочно. Ремонтът започна в началото на април. Реконструкцията струва над 20 млн. лв. Със спестените около 3 млн. лева от проекта са обновени участъци от булевард "Драган Цанков" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

Столичният кмет Йорданка Фанъкова съобщи, че до края на декември се очаква да бъде готово кръстовището на две нива при булевардите "Иван Гешов" и "Георги Софийски". С помощта на шумоизолация, движението на автомибили няма да пречи на живеещите в района. 

Довечера Фандъкова ще провери на място осветлението на новоизграденото кръстовище при Телевизионната кула и коледната украса.

Участъкът на две нива беше осветен от Негово Високопреосвещенство Знеполски епископ Йоан.

„В последно време ние често чуваме различни човеци да казват - „Ама отново магистрала и път”Аз съм пътят, истината и животът”. Трябва да знаем пътя, за да знаем накъде вървим и накъде отиваме”, каза епископът.

"Истински се надявам, че ще ви чуят всички водачи, всички шофьори, които минават през това кръстовище. По-дълго да издържи, със здрави мантинели”, отвърна му Борисов, цитиран от "Фокус".

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати