26 Април 2024 г. Петък

Общински и областни структури на СДС свикват извънредни събрания

2012-11-28 06:11:59

Във връзка с последните събития в СДС започват извънредни общински събрания в структурите на политическата сила във Великотърновска област, съобщи областният председател на партията Мирослав Трифонов, цитиран от БТА.

По думите на Трифонов в понеделник на областно събрание на организацията ще бъде решено какви ще са действията на членовете и на местното ръководство на СДС. "Не бива да се вземат емоционални или прибързани решения, защото това са пагубни действия за една партия", каза Трифонов.

Всички членове на общинските структури единодушно изразяват несъгласие и разочарование от действията и решенията на националното ръководство, посочи той пред БНТ.

Дали ще има оставки на редови членове на СДС и дали те ще се приемат ще решава всяка една общинска структура на своето събрание, каза той в отговор на въпрос дали вече има подадени заявления за напускане на сините редици.

Председателят на общинския съвет на СДС във Велико Търново Камен Алексиев заяви, че осъжда решението на националното ръководство за изключване на народните представители Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров от партията, но остава в СДС.

В най-многобройната общинска организация на СДС в областта – тази в Свищов - се обсъжда свикване на протестен митинг пред централата на партията на "Раковски" 134 в София, заяви председателят на организацията Емил Димитров. Той поясни, че ако се вземе такова решение, то ще бъде оповестено след провеждането на общинско събрание, което е предвидено за утре вечер.

В организацията в Свищов членуват над 320 души и настроенията им са крайно негативни към настоящето ръководство на СДС, каза още Димитров. Според него нито един седесар от града няма да подкрепи, дори и с мълчанието си, поведението на това ръководство.

Структурите на СДС в Пловдив засега нямат намерение да подават масови оставки заради вчерашните решения на националното ръководство на партията. Категорично зад действията на лидера Емил Кабаиванов застават и от СДС-Разград.

Междувременно парламентарната група на Синята коалиция потвърди решението си от миналата седмица да не издига и да не подкрепя кандидатура за конституционен съдия. Изявление в този смисъл направи след края на заседанието на групата народният представител Йордан Бакалов, цитиран от БТА.

 

По думите на Бакалов проблемът с излъчването на конституционен съдия от квотата на парламента е политически и е създаден от ГЕРБ. Предлагаме на партиите, които предизвикаха тази криза - ГЕРБ, БСП и ДПС - да поемат своята отговорност, посочи Бакалов.

Позицията на парламентарната група на Синята коалиция е единодушна, решението е подписано от всички 14 депутати, добави той.

Според него не е ясно дали ще има нова номинация на СДС за конституционен съдия.

На въпрос какво ще прави, ако бъде изключен от партията, той отговори, че няма да участва в листите на друга политическа сила.

Преди началото на заседанието на парламентарната група Кирчо Димитров отбеляза, че не е необходимо да се поставят ултиматуми.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати