24 Април 2024 г. Сряда

ГЕРБ напълно контролира СДС, скочи Мартин Димитров

2012-11-26 17:52:02

Тримата отлъчени от СДС депутати остават народни представители от „Синята коалиция“. 

Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров прогнозират, че днешното решение на Националния съвет да ги изключи от партията ще доведе до вълна от хора, които ще искат да напуснат СДС. 

ГЕРБ вече има пълен контрол над синята партия, коментира бившият лидер на сините Мартин Димитров. 

„След това ръководство от СДС няма да остане камък върху камък“, заяви той пред БТА. Според Димитров ликвидацията на СДС вече тече с пълна сила. По думите му в рамките на този ноември бяха ликвидирани женския и младежкия съюзи, изключени бяха много хора из страната, а сега изключват и трима народни представители. 

„Допускам, че на самите избори ще останат само Кабаиванов, Борис Марков, Иван Сотиров и Румен Христов“, каза още Димитров. 

По думите му вече се вижда, че СДС е собственост на чужди господари. Мартин Димитров каза, че ще остане народен представител и ще работи в ПГ на Синята коалиция. Той не отговори на въпроса дали би участвал в създаването на нова партия.

Ваньо Шарков посочи, че никога не е очаквал такова нещо да се случи в най-демократичната партия. „В СДС съм, защото мислех, че тук можеш да изразяваш свободно мнението си, никога не съм членувал в друга партия точно по тази причина“, добави Шарков пред БТА. 


Според него някои хора в сините редици са останали във времето на комунизма. „Оттук нататък ще отстоявам интересите на гражданите, които са гласували за мен на парламентарните избори през 2009 г.“, каза Шарков. 

Той посочи, че не смята да напуска парламента, нито ПГ на СК и че няма да става член на друга партия.

Димо Гяуров каза пред БТА, че няма нужда да коментира днешното решение. Нищо не налага оттук нататък да правя нещо по различно, от това, което съм правил и досега в Народното събрание, добави Гяуров. Той потвърди, че остава народен представител в ПГ на СК. 

„Няма да внасям, няма да подкрепям и точка по въпроса“. Това заяви депутатът от „Синята коалиция“ Йордан Бакалов пред „Фокус“, който беше нарочен за изгонване, но в последния момент му се размина поради липса на достатъчно доказателства, че е уронил престижа на СДС. 

Според него проблемът при номинацията на СДС за конституционен съдия след провала на Венета Марковска не е личностен, а става въпрос за определена политика, за определени виждания за бъдещето на СДС. 

„Политиката е много елементарна от гледна точка на това, че големият скандал, който се забърка от Конституционния съд, беше забъркан от управляващото мнозинство и министър-председателя г-н Бойко Борисов. Той съвсем умело прехвърли този скандал на СДС и виждате какъв е резултатът, който се получи в СДС“, коментира Бакалов. 

Той припомни, че Венета Марковска е получила най-много гласове от ГЕРБ и призова управляващите да си понесат отговорността докрай и да предложат своя кандидатура за КС. 

Бакалов заяви, че се чувства морално изключен от партията.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати