24 Април 2024 г. Сряда

Изритаха Шарков, Гяуров и Димитров от СДС

2012-11-26 11:04:24

Депутатите от "Синята коалиция" Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров са изключени от СДС. Това реши на днешното си заседание Националният съвет на СДС. Бившият лидер на сините Мартин Димитров е бил изключен с пълно единодушие.

По време на заседанието конкретна кандидатура на СДС за конституционен съдия след отказа на Петър Стоянов не е била обсъждана. Стана ясно обаче, че Националният съвет на сините задължава НИС да номинира и сините депутати ще бъдат задължени да вкарат кандидатурата в парламента. 
 

По време на заседанието депутатът Михаил Михайлов от Синята коалиция е поискал оставка на ръководството на СДС.

Михайлов заяви, че когато е поискал ръководството на СДС да се оттегли, е бил освиркан. Тази инициатива била лично негова и парламентарната група не знаела за нея.

Той беше единственият син депутат, който дойде на заседанието и напусна преди неговия край. От думите му стана ясно, че освен отлъчените трима, се е обсъждало и изключването на Йордан Бакалов, но не даде повече подробности. 

Никой на заседанието на НС на СДС не дал точен отговор на въпроса защо Петър Стоянов е бил издигнат сега, а не преди два месеца например за конституционен съдия.

Според Михайлов проблемът на синята партия е, че не прави политика и не коментира важните за обществото проблеми. 

„Изборът на конституционен съдия е игра, която не е наша. Влязохме в един провал на ГЕРБ с кандидатурата на Венета Марковска, решихме да запълним тази пробойна, скандалът се пренесе при нас и обвинявам за това цялото ръководство, отсече Михайлов.

 

На въпрос дали ще подаде оставка, Михайлов заяви, че мястото му е в СДС, където е вече 23 години. Според Михайлов решенията в синята партия се вземат не от лидера Емил Кабаиванов, а от члена на НИС на партията Борис Марков.

Миналия вторник беше издигната кандидатурата на Петър Стоянов за кандидат за съдия в КС, но три дни по-късно поради международните си ангажименти бившият президент  отклони предложението.

Преди това сините депутати отказаха да внесат неговата кандидатура за гласуване в парламента, тъй като смятат, че ГЕРБ си „измива ръцете“ от скандала „Марковска“ чрез СДС. 

Информацията е актуализирана в 12.30 часа 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати