26 Април 2024 г. Петък

СДС готви "морална присъда" за Костов

2012-11-25 20:09:24

СДС продължава на чисто, без хора, за които явно идеите на СДС не са важни, а е по-важно личното им политическо оцеляване, заяви председателят на сините Емил Кабаиванов пред ”Фокус”.

Скандалът в традиционната десница се развихри след като част от депутатите на СДС отказаха да подкрепят кандидатурата на експрезидента Петър Стоянов за член на КС.

Премиерът Бойко Борисов беше предложил СДС да номинира свой кандидат и беше обещал ГЕРБ да го подкрепя. До това положение се стигна, след като президентът Росен Плевнелиев бламира клетвата на избраната от квотата на НС за член на КС Венета Марковска. Така се наложи Народното събрание да стартира нов избор.

Издигането на кандидатурата на Петър Стоянов е голям успех за СДС, защото показва, че в тежки моменти за България мислим най-вече как страната да излезе от тази криза, заяви днес Кабаиванов и допълни, че Стоянов е обединител на цялото дясно.

Тези, които застанаха срещу кандидатурата му – БСП, Костов и няколко депутати от СДС, те прекрачиха моралната граница и затова ще получат моралната присъда от партията в понеделник”, заяви Кабаиванов.

От няколко дни лидерът на сините говори за ”моралната присъда” ръководството на СДС за депутатите, които не подкрепиха Стоянов. Кабаиванов обаче отказа да каже дали те ще бъдат изключени.

Според него ситуацията не разцепва СДС. „От едната страна е цялата партия, а от другата са една малка групичка от хора. Когато организмът е единен и здрав, той не може да се разцепи”, каза още д-р Емил Кабаиванов.

Костов и хората му от дълги години определят своите действия според максимата – колкото по-зле за останалите, по-добре за нас, заяви още лидерът на СДС. Той допълни още, че председателят на ДСБ винаги пречупва нещата през собствената си изгода.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати