27 Април 2024 г. Събота

Челси се предаде пред Ювентус

2012-11-21 07:02:22
Ювентус изигра впечатляващ мач и напълно заслужено победи Челси с 3:0 в дербито от Група Е на Шампионската Лига, играно на "Ювентус Стейдиъм".

Бианконерите тотално надиграха своя съперник и можеха да победят с дори още по-голяма разлика. Резултатът бе открит към края на първото полувреме от Фабио Куалярела, който отклони инстинктивно удар на Пирло.


След почивката Артуро Видал удвои също с помощта на рикошет, а в допълнителното време Себастиан Джовинко оформи крайния резултат.

Така европейският шампион Челси остана на трето място в групата и е пред напълно реална възможност да отпадне още в груповата фаза на турнира. В последния кръг Шахтьор и Ювентус играят един срещу друг в Украйна и в случай на равенство ще се класират напред, независимо от това какво направи Челси срещу Нордселанд.

В състава на Юве новината бе завръщането на възстановения Мирко Вучинич, докато Себастиан Джовинко бе оставен на пейката. В Челси пък правеше впечатление липсата на Фернандо Торес, като Роберто ди Матео бе заложил на схема без чист нападател и петима защитници.

Мачът започна много оживено от самото начало и още в 3-та минута Ювентус тресна греда. Вучинич центрира към втората греда, където Стефан Лихщайнер засече само от два метра разстояние. Петер Чех обаче направи невероятно спасяване, а след това и страничната греда му помогна.

Пет минути по-късно и Челси бе изключително близо до гола. При контраатака Оскар напредна добре през центъра на терена и изведе Еден Азар в наказателното поле, той подмина защитник и стреля от упор срещу вратата, топката мина между краката на Буфон, но вратарят успя да я закачи и така да избие в корнер.

Юве обаче бе по-активният отбор и играта се водеше в половината на Челси. В 14-та минута след заучено изпълнение на корнер топката бе поднесена на Маркизио, който стреля остро от десетина метра разстояние, но Чех отново се намеси добре.

Последваха два удара на Куалярела от нелоши диагонални позиции, но и двата пъти недостатъчно силни, за да затруднят Чех. В средата на полувремето и Вучинич нанесе много точен удар до страничната греда, но отново без особена мощ.

В 25-та минута Юве имаше чудесна възможност от пряк свободен удар точно на границата на наказателното поле. Пирло стреля по земя покрай стената, но Чех внимаваше и спаси.

Домакините продължаваха да доминират, но Челси имаше опасна атака, при която Оскар бе изведен на стрелкова позиция в наказателното поле. Той обаче отказа да стреля с по-неудобния му ляв крак, направи финт и след това ударът му с десния крак рикошира в защитник.

В 38-та минута Юве откри резултата. Андреа Пирло нанесе удар от далеч, който вероятно нямаше да затрудни Петер Чех. Точно пред наказателното поле обаче Куалярела отклони леко топката, тя излъга вратата на Челси и влезе в мрежата.

Минута по-късно сантиметри не стигнаха резултатът да стане 2:0. Асамоа проби отляво в наказателното поле и центрира, Лихщайнер засече от два метра леко с глава и излъга Чех. Точно на голлинията обаче Ашли Коул успя да изчисти решително.

При получилата се контраатака Мата получи центриране непокрит в наказателното поле и засече от въздуха, но право в тялото на излезлия да го пресрещне Буфон.

И след почивката Юве продължи да доминира. В 49-та минута "бианконерите" имаха претенции за дузпа, когато Кейхил дръпна леко Вучинич е наказателното поле и нападателят падна на земята. Това изглеждаше като нарушение, тъй като Вучинич оставаше на чиста стрелкова позиция сам срещу вратаря. Съдията обаче замълча.

Челси за малко да се възползва от това и да изравни, като спечели пряк свободен удар точно пред наказателното поле, но Мата стреля в стената.

Това обаче бе една от редките атаки на англичаните, докато Ювентус не спираше да атакува. Куалярела опита удар със завъртане от паднала позиция, но Чех спаси. След това вратарят изби и топовен удар от дистанция на Пирло.

В 58-та минута Кулиаларела имаше златна възможност за втори гол. Той бе изведен зад защитата при малко спорно положение за засада, но избра да заобиколи Чех от грешната страна и така ъгълът стана почти нулев, а и Чех се върна и блокира удара.

Две минути по-късно обаче доминацията на Старата Госпожа напълно заслужено доведе до втори гол. Вучинич и Асамоа комбинираха по крилото, топката бе поднесена назад към Видал и след като ударът му рикошира в защитник, топката излъга Чех и влезе в мрежата.

В игра за Юве в средата на полувремето влезе Мартин Касерес. И уругваецът веднага получи подаване непокрит в наказателното поле, но вместо да стреля реши да търси съотборник встрани и топката бе пресечена.

В 70-та минута Роберто ди Матео пусна в игра Фернандо Торес, след като малко по-рано бе направил това и с Виктор Моузес. Така изведнъж схемата се промени от система без нападател, до такава с двама души в атака.

Ситуацията на терена обаче не се промени особено и Ювентус продължаваше да диктува играта. При нова атака Касерес този път постъпи правилно, като поднесе по земя пред вратата и от непосредствена близост Вучинич засече над напречната греда.

Едва в 84-та минута Челси имаше реална възможност да направи нещо, след като Киелини загуби топката в собствената си половина, Торес отне и подаде на Оскар в добра позиция, но бразилецът се подхлъзна в решителния миг преди да стреля.

Всякакви надежди за сензационен обрат на англичаните бяха изпепелени в 91-та минута. Тогава влезлият като резерва Себастиан Джовинко вкара трети гол. Атомната мравка бе изведена зад защитата и изпревари излезлия да го пресрещне Чех, чукна под него и топката влезе в мрежата.



Ювентус - Челси 3:0


1:0 Куалярела 38
2:0 Видал 60
3:0 Джовинко 91

Ювентус: Буфон, Бардзали, Киелини, Бонучи, Лихщайнер (68 Касерес), Маркизио, Пирло, Асамоа, Видал, Вучинич (82 Джовинко), Куалярела (89 Погба)

Челси: Чех, Коул, Давид Луис, Кейхил, Иванович, Аспиликуета (60 Моузес), Микел (70 Торес), Рамиреш, Оскар, Азар, Мата
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати