26 Април 2024 г. Петък

Норич шокира Манчестър Юнайтед

2012-11-18 07:40:19

Серията от обрати за Манчестър Юнайтед приключи. Този път "Червените дяволи" нямаха отговор на Норич и загубиха с 0:1 в гостуването си на "Кароу Роуд" в мач от 12-я кръг на английската Висша Лига.


Единственият гол вкара Антъни Пилкингтън в 59-та минута след страхотен удар с глава.

През целия мач Юнайтед така и не намери ритъма си на игра и не създаде почти никакви опасни положения за гол. 

Така тимът на Сър Алекс Фъргюсън записа трета загуба от началото на сезона и изпусна първото място в класирането, където е градския съперник Манчестър Сити с една точка аванс.


Мачът започна много интересно и още във втората минута Робин ван Перси нанесе опасен удар по земя от границата на наказателното поле и вратарят на домакините Джон Руди едва успя да избие до гредата.

Норич отговори с два удара на Робърт Снодграс и Антъни Пилкингтън, но и двата неточни покрай вратата на Юнайтед. Ашли Йънг пък успя да стреля точно от пряк свободен удар, но Руди този път не бе много затруднен да спаси.

Постепенно темпото на игра спадна и опасните атаки към двете врати липсваха. При една от редките такива Снодграс засече с гръб към вратата с глава едно центриране, но топката мина на метър встрани.

Пет минути преди почивката Манчестър Юнайтед стигна до най-доброто си положение за гол. Тогава Райън Гигс даде чудесен пас зад защитата за Робин ван Перси и холандецът бе само на пет метра пред вратата, но не успя да уцели топката от въздуха.

Две минути по-късно "червените дяволи" бяха също толкова близо до гола. След центриране пред вратата Ашли Йънг овладя в непосредствена близост и отправи опасен диагонален удар, но Руди се хвърли и направи решително спасяване.

Веднага след започване на второто полувреме Ван Перси отново имаше отлична възможност, но първо се забави и защитник му попречи отзад точно преди да стреля, а след това все пак успя да отправи удар, но Руди направи второ добро спасяване в мача.

В 59-та минута мачът се оживи, защото Норич откри резултата. Хави Гаридо центрира пред вратата на Юнайтед и там Пилкингтън по страхотен начин засече с глава и с диагонален удар прехвърли Линдегард.

Голът определено разстрои Юнайтед и дълго време "червените дяволи" не успяха да упражнят натиск срещу съперника. Едва четвърт час преди края при едно центриране се стигна до удар с глава на Дани Уелбек , който мина покрай страничната греда. Минута по-късно Уелбек отново стреля с глава, но недостатъчно силно и Руди спокойно улови.

Юнайтед така и не можеше да създаде голово положение. В 90-та минута Норич имаше златна възможност да убие интригата с втори гол. При контраатака влезлият като резерва Хоусън бе изведен абсолютно сам срещу вратаря, но прибърза с удар отдалеч и стреля ужасно лошо покрай вратата.

В 4-та минута от даденото от съдията продължение дойде и най-добрата възможност за гол за Юнайтед. След центриране от фаул защитник на Норич изби назад с глава и за малко да си вкара автогол, но Руди се разтегна максимално и изби под гредата.

Макар да изтече обявеното продължение, това не бе всичко. В 95-та минута Андерсон  нанесе много опасен удар от дистанция, но Руди първо парира, а след това се хвърли и улови под носа на притичалия да направи добавка Пол Скоулс.

Норич - Манчестър Юнайтед 1:0


1:0 Пилкингтън 59


Норич: Руди, Уитакър, Басонг, Търнър, Гаридо, Джонсън, Пилкингтън, Хулахан (83 Хоусън), Тетей, Снодграс (91 Снодграс), Холт (83 Морисън)

Манчестър Юнайтед: Линдегард, Рафаел, Смолинг, Фърдинанд (83 Андерсон), Евра, Карик, Гигс, Йънг, Валенсия (69 Скоулс), Ернандес (69 Уелбек), Ван Перси

 

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати