29 Март 2024 г. Петък

ГЕРБ е е спирачка за развитието на България, обяви Станишев

2012-11-17 15:22:20
Управлението на ГЕРБ е спирачка за развитието на България. Затова искаме мандат от хората за промяна, която дава перспектива за възраждането на българската страна. Това каза лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев пред журналисти след края на националния митинг-протест на БСП, цитиран от агенция "Фокус".

ГЕРБ – това е криза на смисъла да останеш в България и да градиш бъдещето си тук, посочи още лидерът на червените. Според него перспективата да успееш е отнета от ГЕРБ, а държавата е в шепата на една групировка.

Управляващите раздават държавата на своите приближени, разпределят обществени поръчки на свои хора, обсебени са от контрол, подслушват ни, искат да притежават съдебната система и бизнеса в България, посочи Станишев.

Той заяви, че БСП има само една задача и това е – да върне държавата на хората.

"Днес, през ноември, искаме да призовем всички, които през юни ще отидат на избори, да ни помогнат да съставим правителство, което ще възроди България, защото страната ни се нуждае от цялостна смислена и радикална промяна", каза Станишев. Според него народът трябва да помогне на БСП да се справи с тежкото наследство от управлението на Борисов, което е "наследство на монополи, безправие, финансово-икономическа криза".

Всеки има място в управлението на страната, защото това е държава на всички българи, каза Станишев.

Национална кауза на БСП била да предостави това място на всеки и да осигури в България един достоен живот на хората.

По време на изказването на Станишев, всички скандираха "победа".

Станишев посочи, че си тръгва от националния митинг-протест на левицата с чувство на надежда и вяра. По думите му една страна може да успее само тогава, когато хората заявят своята гражданска позиция и своите очаквания.

"Смисълът за БСП не е само да изметем вредното управление на ГЕРБ, което е спирачка за развитието на България, но и да получим подкрепата на много българи", каза Станишев.
Той посочи, че се надява и вярва, че ще получи тази подкрепа, защото българските граждани са здраво мислещи хора и за последните 20 години са претърпявали много разочарования, а затова всяка една партия има своя принос.

На митинга присъстваха около 5 хиляди души по оценки на репортери, според Станишев събралите се хора са били 20 000 души. 
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати