Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Фев 27
Начало arrow Политика arrow Борисов запазва мълчание за "Южен поток"

Борисов запазва мълчание за "Южен поток"

  Print E-mail
2012-11-14 14:26:58
източник: dnes.bg

Журналистите в Министерския съвет се оказаха провокатори на Русия по договора за доставка на синьо гориво, който трябва да подпишем утре с “Газпром“.

Министър-председателят Бойко Борисов днес отказа да коментира споразумението и заяви, че утре в 11 часа предстои подписването и след това ще има цяла пресконференция.

Мотивите му за отказ от коментар бяха, че България има свои козове пред Русия за подписването на договора и параметрите по него и не желае да ги издава. Той обясни, че от Москва доста успешно използва тамошните медии, за да измъква информация, като пуска изявления и после чака реакция.

Борисов призова българските журналисти да не се подвеждат по тази схема. Той не обясни точно какви козове смята да използва и какво се надява да постигне с тях.

След по-малко от 24 часа ще говорим за това, толкова ли е сложно да изчакаме, заяви Борисов. Той допълни, че за него преговорите с “Газпром“ не са тема на седмицата, защото правителството прави и други неща.

Единственото, което Борисов каза по същество, беше, че иска договорът да бъде за шест плюс четири години. Според него до шест години страната ни ще може да започне да добива големи количества газ, а тези “плюс четири години“ ще са за подсигуряване, в случай че не успеем.

В последните седмици тече спор около прозрачността на преговорите, които се водят с “Газпром“ за цената на доставките на газ и “Южен поток“. Дори президентът Росен Плевнелиев призова за повече прозрачност.

Енергийният министър Делян Добрев даде няколко изявления по темата, а вчера дори събра журналисти на извънредна пресконференция. Всички от кабинета изказаха категорична позиция, че няма тайни преговори, но съмненията на опозицията останаха.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  Новини Слави Трифонов учреди партията си с новото име "Има такъв народ", съобщи БНР. На учредителното събрание не бяха допуснати представители на медиите. Присъствали са 808 делегати, при ...
  Новини Не искам да се надлъгваме с това кой водомер на коя територия е. Ще си получат актовете. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред БНТ по повод ...
  Новини Проблемът не е в бруталните атаки към държавния глава, а в управлението на държавата, контрола и използването на службите и правоприлагащите органи и спазването на закона от тяхна ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?