26 Април 2024 г. Петък

Преглед на печата днес

2012-11-10 08:58:37

Малкият внук на Тодор Живков, който днес навършва 33 г., е спечелил 125 694 долара на покер от 20 февруари 2007 г. до 4 ноември 2012 г. В момента той живее не далече от Лос Анджелис в Калифорния и се състезава за САЩ под името Тед Влад Живков, твърди сайтът globalpokerindex.com, пише "24 часа".

Според класация на Покерпейджис най-голямата спечелена от него сума досега е 22 230 долара. Това е станало на турнир в Лос Анджелис на 25 февруари 2011 г.

Момчето е родено на 10 ноември 1979 г. - точно 10 г. преди прочутият му дядо да падне от власт. До 1982 г. внукът живее с красивата си майка Маруся Мирчевска и баща си Владимир Живков. Скоро след развода им обаче в МВР се получава сигнал, че Мирчевска иска да изведе детето от България. Дали сигналът е основателен, не е ясно, но малкият Тодор е взет от майка си и близо 10 г. живее с баща си Владимир.

Всъщност голяма част от времето прекарва при именития си дядо Тодор Живков, а  за него се грижи  жена, на която бившият Първи плаща лично.

Скоро след 10 ноември 1989 г. майката на малкия Тодор Маруся успява да спечели родителските права над сина си и да го изведе със себе си в чужбина. Няколко години таткото Владимир няма връзка с момчето и се жалва пред медиите, че това е най-голямата му лична трагедия. Заявява, че не е давал съгласие за пътуването на детето зад граница.

Скоро Тодор Живков II и майка му Маруся се установяват в САЩ. Не е ясно кога точно Тодор младши избира името Тед. В някои американски регистри фигурира и като Тодор, и като Тед Живков.

Под заглавие "Крадат ни айряна" "Стандарт" съобщава, че напитката вече ще се прави по рецепта, написана от Полша и Турция. Двете страни измъкнаха изпод носа ни патента за млечната напитка, като подготвиха световен стандарт за нея. Очаква се той да бъде приет до края на този месец от Световната млечна
асоциация.

След като това стане факт, само държави, които членуват в организацията, ще могат да правят айрян. Продуктът трябва да е съобразен с рецептата, подготвена от Турция и Полша, обясни Бойко Крумов от държавното млекопреработвателно предприятие "Ел Би Булгарикум".

В интервю за "Труд"Бойко Борисов е велик психотерапевт, гигантски. Политическите му качества изобщо не ги коментирам, но като национален психотерапевт - не сме имали такова политическо животно! Той е в състояние като гръмоотвод да обере всякакви бури и напрежения. Но няма да може да събере достатъчно подкрепа след това края на мандата му."

С рекордните 8 ст/л поевтиня масовият бензин А95, информира на първа страница "Труд". Подобно рязко понижение за ден не е имало поне в последните 2 години. Цената на дизела също бе смъкната, но с 5 ст. В момента масовият бензин А95 се продава за 2,53 лв., а нафтата струва 2,54 лв., като цените им са най-ниски от четири месеца насам. Според търговския директор на "Петрол" Иван Костадинов, ако тенденцията за спад на петрола на международните пазари се запази, до 1-2 седмици може да има ново поевтиняване.

"ТЕЦ на 3,5 км от Резово ще убие курортите чак до Бургас", категорично заявява в интервю за "24 часа" кметът на община Царево Георги Лапчев. По думите му хората в района също не желаят изграждане на каквото и да е на тази площадка.

"Евентуален ТЕЦ на 3 или на 23 км от границата с България неминуемо ще изхвърля отпадъци и пепел, колкото и да е добра технологията. Със сигурност ще има някакви замърсители, които ще летят в атмосферата. Турция не е страна - членка на ЕС, така че ги няма допълнителните резерви като проверка на контрол на чистотата на атмосферата. Освен това достигна слух, че евентуалната централа ще изгаря отпадъците на 20 - милионен Истанбул. Розата на вятъра показва, че има постоянни южни ветрове и аз, без да съм специалист, считам, че цялото Черноморие е застрашено от такова замърсяване", алармира Лапчев.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати