25 Април 2024 г. Четвъртък

Жестоко убийство на възрастна жена

2012-11-03 08:55:35

Двама непълнотелетни младежи – на 16 и 17 години, са задържани за убийството на 78-годишна жена от село Змейово. Жертвата е била задушена с постелка и удряна по глава с дървен сап.

56-годишната дъщеря на убитата подала вчера сигнал в полицията в Стара Загора за изчезването на майка й от дома й. След като служителите на реда се включили в издирването, в постройка в близост до къщата е открита убита възрастната жена.

На местопроизшествието е извършен щателен оглед, а трупът е откаран за аутопсия в Катедра "Съдебна медицина" - Стара Загора.

След работа по "горещи следи" служителите от криминална полиция установили извършителя на деянието – криминално проявен 17-годишен от с. Змеево. Срещу него до момента са заведени 8 заявителски материала за кражби и един за противозаконно отнемане на МПС.

При едно от задържанията си в следствения арест 17-годишният младеж направил опит за бягство, като се опитал да прокопае преградната стена. Момчено е с наложена мярка “пробация”.

Полицията е установила, че в убийството на възрастната жена е помагал и 16-годишно момче от Стара Загора, което също е задържан за срок от едно денонощие.

В хода на разследването е установено, че 17-годишният се е опитвал да склони и друго лице за извършване на убийството.

По първоначални данни престъплението е извършено с цел грабеж, като от възрастната жена са взети два мобилни телефона и DVD Player. Вещите са намерени и иззети.

Момчетата са задържани за срок от едно денонощие и предстои да им бъдат повдигнати  обвинения срещу тях. Работата по образуваното в сектор "Криминалана полиция" при ОДМВР – Стара Загора досъдебното производство продължава.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати