Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Август 1
Начало arrow България arrow Проверката по случая на „селския глупак” и спящите полицаи продължава

Проверката по случая на „селския глупак” и спящите полицаи продължава

  Print E-mail
2012-10-27 13:13:28
източник: dnes.bg

Съдбата на говорителката на полицията във Варна Калинка Пенчева, която нарече „селски глупак” фотографа на спящите полицаи в патрулка, става ясна в понеделник.

Все още продължава проверката по случая, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

„И днес работи комисията, която трябва да се срещне със свидетелите, служителката и лицето, което беше обидено по този недостоен начин”, заяви вътрешният министър.

В сряда премиерът Бойко Борисов нареди на ръководството на МВР говорителят на ОДМВР – Варна Калинка Пенчева да бъде уволнена. Тогава вътрешното ведомство започна дисциплинарно производство срещу нея, по време на скандала пък Пенчева се оказа в отпуск.

Вчера Цветан Цветанов определи изказването на говорителката като недопустимо, но уточни, че ще прецени какво наказание ще й наложи, след като проверката приключи.

Днес МВР шефът изрази надежда, че до края на деня тя ще е приключила с изготвяне на справката по случая, която ще бъде връчена на Пенчева, за да се запознае с нея.

След приключването на тези задължителни процедури в понеделник ще можем да се произнесем по случая, добави Цветанов.

Междувременно авторът на снимките Боян Максимов Боозов е отказал днес да се яви във второ РПУ във Варна. Той е бил повикан на беседа тази сутрин „със служители, извършващи проверката”, започнала по сведение на Боян.

Боян Максимов е публикувал поканата в профила си във Facebook. Той твърди, че тя му е била връчена снощи около 21 часа и той отказал да отиде в МВР.

 „Казах им директно , че няма да присъствам, както и че съм в командировка”, разказва в социалната мрежа Боян.

 

След 20 минути дошъл отново същият патрул, който му връчил преди това поканата. „”, споделя още авторът на снимката на спящите полицаи в социалната мрежа.

След това Боян се консултирал с адвоката си, който по телефона обяснил на полицаите, че Максимов няма да се отзове на поканата.

Скандалът тръгна, след като Боозов беше разпитван във Второ РУП в града защо е снимал униформените в спящата поза. Снимката той направил през юли месец.  Официалният коментар по случая на Какво да кажа, той е един глупак. Един селски глупак, който се чуди какво да прави!".

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини На 2 юни по традиция почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица - лобното място на Ботев, се събират негови ...
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?