25 Април 2024 г. Четвъртък

Проверката по случая на „селския глупак” и спящите полицаи продължава

2012-10-27 13:13:28

Съдбата на говорителката на полицията във Варна Калинка Пенчева, която нарече „селски глупак” фотографа на спящите полицаи в патрулка, става ясна в понеделник.

Все още продължава проверката по случая, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

„И днес работи комисията, която трябва да се срещне със свидетелите, служителката и лицето, което беше обидено по този недостоен начин”, заяви вътрешният министър.

В сряда премиерът Бойко Борисов нареди на ръководството на МВР говорителят на ОДМВР – Варна Калинка Пенчева да бъде уволнена. Тогава вътрешното ведомство започна дисциплинарно производство срещу нея, по време на скандала пък Пенчева се оказа в отпуск.

Вчера Цветан Цветанов определи изказването на говорителката като недопустимо, но уточни, че ще прецени какво наказание ще й наложи, след като проверката приключи.

Днес МВР шефът изрази надежда, че до края на деня тя ще е приключила с изготвяне на справката по случая, която ще бъде връчена на Пенчева, за да се запознае с нея.

След приключването на тези задължителни процедури в понеделник ще можем да се произнесем по случая, добави Цветанов.

Междувременно авторът на снимките Боян Максимов Боозов е отказал днес да се яви във второ РПУ във Варна. Той е бил повикан на беседа тази сутрин „със служители, извършващи проверката”, започнала по сведение на Боян.

Боян Максимов е публикувал поканата в профила си във Facebook. Той твърди, че тя му е била връчена снощи около 21 часа и той отказал да отиде в МВР.

 „Казах им директно , че няма да присъствам, както и че съм в командировка”, разказва в социалната мрежа Боян.

 

След 20 минути дошъл отново същият патрул, който му връчил преди това поканата. „”, споделя още авторът на снимката на спящите полицаи в социалната мрежа.

След това Боян се консултирал с адвоката си, който по телефона обяснил на полицаите, че Максимов няма да се отзове на поканата.

Скандалът тръгна, след като Боозов беше разпитван във Второ РУП в града защо е снимал униформените в спящата поза. Снимката той направил през юли месец.  Официалният коментар по случая на Какво да кажа, той е един глупак. Един селски глупак, който се чуди какво да прави!".

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати