25 Април 2024 г. Четвъртък

Йоханес Хан: България може да бъде използвана за пример

2012-10-24 15:59:57
България може да бъде използвана за пример за това как се строят магистрали и се въвеждат в експлоатация. 

Това заяви европейският комисар за регионална политика Йоханес Хан, който днес заедно с премиера Бойко Борисов инспектира строителството на пътната връзка на магистрала "Хемус" с околовръстния път на София при село Яна.

„България не е само пример за усвояване на всички европейски фондове. Страната няма нито една спряна или замразена програма“, похвали ни еврокомисарят.

Комисарят Хан благодари на премиера Борисов за работата, която е свършил до момента в интерес както на българските граждани, така и на европейските граждани. 

„Това е изключително важно за развитието на икономиката в България. Радвам се, че следващата година ще има повод да дойда в България поне три пъти - за този пътен участък, както и за отсечки от магистралите "Струма" и "Тракия", каза еврокомисарят.

Премиерът Бойко Борисов веднага добави, че дотогава ще са готови много километри и на магистрала "Марица". 

"Мисля, че думите на комисаря не се нуждаят от коментар. Когато дойде нашето правителство на власт, всички европейски програми и фондове бяха спрени", похвали се Борисов. 

По думите му днес България е за пример на другите европейски страни, както казват еврокомисарят Хан и и председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу, заяви премиерът Борисов.

„Това, което строим и всеки ден показваме на хората, ще остане и за българските граждани, и за всички европейци, които пътуват оттук. Ако сега беше петък вечер или неделя вечер, на това място щеше да има огромно километрично задръстване“, обясни Борисов на еврокомисаря. 

„Това означава изнервени хора, замърсена екология, губене на часове. Догодина асфалтираме, напролет и някъде май месец ще предадем пътя за ползване“, обеща Борисов. 

"Всичко друго са празни приказки. Думите отлитат, построеното остава", заключи премиерът. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати